Hlavní obsah

Jágr prý bude zápas Rangers v Praze sledovat na internetu

NEW YORK

Útočníkovi Jaromíru Jágrovi po sezóně vyprší s týmem NY Rangers smlouva na 8,36 miliónů dolarů a pokud by chtěl automaticky kontrakt prodloužit, musel by nastřílet minimálně 40 branek nebo nasbírat 84 bodů. Jinak by se mohl stát po sezóně volným hráčem a start na zahajovacím zápase sezóny 2008-09 NHL v Praze by byl nejistý. „Budu na něj koukat na internetu,“ řekl Jágr pro deník NY Daily News.

Článek

„Vím, kde chci zakončit svou hokejovou kariéru - je to v mém rodném městě,“ řekl Jágr zahraničním novinářům z NY Daily News. „Vím to jistě, protože česká liga není tak náročná jako NHL a mohu tam tedy hrát déle než v zámoří,“ dodal s jistotou. "Jestli se nestane nic špatného, tak se chystám dohrát v Kladně,“ upřesnil pro zámořská média.

Zda chce šestatřicetiletý forvard ukončit svou kariéru v NHL za Rangers, odpověděl vyhýbavě. „Nejsem si jistý, nevím, o tom jsem nepřemýšlel,“ vysypal ze sebe kladenský rodák. Na otázku, zda se těší na zahajovací dvojzápasy NHL sezóny 2008-09 hraných v Praze proti Tampě Bay, a tradiční utkání pod otevřeným nebem, kterého budou svědky fanoušci na newyorském stadiónu baseballistů Yankees, dal autor 639 branek v NHL překvapivou odpověď. „Budu se na něj dívat na internetu.“

Má o své budoucnosti jasno, nebo jen žertoval?

Pokud by Jágr splnil podmínku zisku 84 kanadských bodů, pak by mu byla smlouva automaticky prodloužena. Český forvard má na svém kontě devětapadesát bodů a ve zbylých deseti zápasech by musel nasbírat 25 bodů - pravidelně by tedy musel do konce základní části získat 2,5 bodu na zápas, což není - při vší úctě k českému útočníkovi - příliš reálné, a 1. července 2008 se zřejmě stane volným hráčem.

„Nepřemýšlel jsem nad tím, že bych se stal volným hráčem, neboť jsem nepřemýšlel ani nad tím, že bych těch čísel dosáhl,“ přemítal. Přestože generální manažer Rangers Glen Sather v pondělí 10. března v Praze uvedl, že očekává s Jágrem dohodu na novém kontraktu i pro nadcházející ročník, samotný hráč s číslem "68" tvrdí, že pod mediálním tlakem lidé neříkají úplnou pravdu. „Nějak mě to nevyvádí z míry, protože vím, jak lidé reagují v médiích - někdy prostě nemůžou říci pravdu. Nevím, co se chystá,“ dodal kapitán Jezdců, kteří v současnosti okupují ve Východní konferenci šestou postupovou příčku.

Reklama

Související témata: