Hlavní obsah

Jednání o budoucnosti NHL pokračují

TORONTO

V jednání o budoucnosti hokejové NHL možná nastal obrat k lepšímu. Třídenní schůzka zástupců soutěže a hráčské asociace přinesla podle viceprezidenta zámořské ligy Billa Dallyho posun v dosavadních rozhovorech. V Torontu jednaly obě strany celkem 34 hodin, znovu by se měly sejít v příštím týdnu.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

"Znovu jsme mluvili o finančních záležitostech. I když jsme někam pokročili, stále nás čeká ještě hodně práce. Příště už se snad dostaneme i k dalším bodům kolektivní smlouvy," uvedl Daly podle agentury AP. Žádné bližší podrobnosti neprozradil. Také jeden z ředitelů hráčské asociace Ted Saskin nechtěl obsah právě skončených jednání komentovat.

Vyjednávači se v pátek sešli už na devatenácté schůzce od 19. února, kdy byla zrušena uplynulá sezona NHL. Zatím posledních rozhovorů se zúčastnili i komisionář NHL Gary Bettman a šéf NHLPA Bob Goodenow, jejichž osobní antipatie podle mnohých přispěly k tomu, že se letošní ročník nepovedlo zachránit.

Hlavním problémem jednání o nové kolektivní smlouvě je otázka platového stropu, tedy sumy vyčleněné na mzdy hráčů v každém klubu. Hokejisté toto omezení striktně odmítali, v únoru těsně před zrušením sezony názor změnili, ale s vedením ligy se nedohodli na výši platového stropu.

Reklama