Hlavní obsah

Lang nejspíš Světový pohár odmítne

PRAHA

Česká hokejová reprezentace se bude muset na letním Světovém poháru s největší pravděpodobností obejít bez Roberta Langa. Prozatímní odmítavé stanovisko útočníka Detroitu, jenž v uplynulé sezóně dlouho usiloval o trofej Arta Rosse pro nejproduktivnějšího hráče NHL, tlumočil Pavel Maršoun z agentury SAI, která hráče zastupuje.

Foto: Cap's Corner

Robert Lang (vlevo) v českém dresu.

Článek

"Zatím to nevypadá, že by Robert na Světovém poháru hrál," pravil Maršoun, který je spolupracovníkem hráčova agenta Petra Svobody. Třiatřicetiletý centr zůstane podle všeho s americkou manželkou Jennifer a synem Kellym Robertem v zámoří. Ve svém floridském bytě v Hilton Head je Lang pro české novináře nedostupný. V tuzemsku se možná objeví někdy v průběhu července, ale jen na skok.

Olympijskému vítězi z Nagana a zlatému medailistovi ze světového šampionátu ve Vídni se v minulé sezóně výjimečně dařilo. V 69 zápasech zaznamenal nejprve za Washington a po přestupu za Detroit v základní části NHL dohromady 79 bodů za 30 branek a 49 přihrávek. Pouze Patrik Eliáš z New Jersey byl z českých hokejistů působících za Atlantikem produktivnější.

Nechá se od Hlinky přemluvit?

Krátce po vyřazení ve čtvrtfinále světového šampionátu v Praze s týmem USA naznačila řada špičkových českých hráčů v čele s kapitánem týmu Martinem Strakou, že se na Světovém poháru patrně neobjeví. Trenér Ivan Hlinka koncem května nominoval 26 hokejistů podle svého uvážení s tím, že v hromadné omluvenky nevěří a nikoho přemlouvat nebude. Většina z "rebelů" také postupem času změnila názor.

"Těžko říci, jestli po rozhovoru s Ivanem Hlinkou otočí, nemůžu mluvit za něho. Ale třeba mu trenér zkroutí ruku za zády a on podlehne," dodal Maršoun v žertu. Reprezentační dres oblékl Lang naposledy na olympijském turnaji v Salt Lake City v roce 2002.

Reklama