Hlavní obsah

NHL vyšetřuje Toronto kvůli předčasnému zájmu o bratry Sedinovy

TORONTO

Hokejový klub Toronto Maple Leafs může mít problémy kvůli rozhlasovému rozhovoru trenéra Rona Wilsona, který během interview připustil zájem o Daniela a Henrika Sedinovy. Potíž je v tom, že se tak stalo v rozporu s pravidly - den předtím, než se útočníci Vancouveru měli stát volnými hráči.

Článek

Podle deníku The Globe and Mail vedení NHL prošetřuje Wilsonovy výroky, které zazněly v úterý 30. června. "I když to může znít velmi nepravděpodobně, slyšíte dobře. Je tu skutečně možnost, že se budeme zajímat o Sedinovy. Je možné tady o tom spekulovat," řekl Wilson na torontské stanici The Fan 590.

Generální manažer Toronta Brian Burke potvrdil, že vedení soutěže záležitost prošetřuje. "Dali najevo, že se na to podívají, ale my se k tomu zatím nebudeme vyjadřovat," prohlásil Burke. Od Vancouveru podle zástupce komisionáře Billa Dalyho žádná stížnost nevzešla. "Z iniciativy Canucks náš zásah nevychází," uvedl Daly.

Švédská dvojčata nakonec dres nezměnila a podepsala s Vancouverem nové pětileté smlouvy. Každý z bratrů si vydělá 6,1 miliónu dolarů za sezónu.

Reklama

Související témata: