Hlavní obsah

Ovečkin s Malkinem se neporvali, útočník Capitals raději dával góly

PITTSBURGH

Útočník Washingtonu Alexander Ovečkin je v NHL známý svou nevraživostí ke svému krajanovi z Pittsburghu Jevgeniji Malkinovi. Souboj ruských hokejistů viděli ve středu fanoušci Penguins kam zavítali hráči z hlavního města Spojených států a místo tvrdých soubojů dvou kohoutů Ovečkin zařídil dva góly hostí, kteří vyhráli v Mellon Areně 6:3.

Článek

„Byl to pro nás velmi vypjatý zápas,“ nechala se slyšet po duelu v Pittsburghu hostují hvězda Alexander Ovečkin, který dvěma brankami a asistencí přispěl k výhře Capitals. „Předchozí tři zápasy jsme prohráli, a tak jsme se chtěli odrazit k lepším výkonům,“ pochvaloval si Ovečkin, jenž si tři kanadské body naposledy připsal na Nový rok proti Tampě. Ovečkin je nejlepším hráčem mužstva s 54 body (27+27) a zatím třetím nejproduktivnějším hráčem v NHL.

Ve středu se tedy očekával vypjatý souboj mezi Ovečkinem a Malkinem, jenž kanadské bodování zámořské ligy vede s 67 body (18+49). Není tajemstvím, že se oba hokejisté nemají v lásce a Ovečkin několikrát svého krajana v předchozích zápasech tvrdě atakoval. „Nevím proč po na mne útočí?“ divil se v minulosti Jevgenij Malkin, který se snažil tentokrát vrátit svému rivalovi z Washingtonu tvrdý zákrok. „Nevšiml jsem si, že po mně jde, bylo to jen lehké naražení,“ pousmál se Ovečkin.

Po utkání nebyl Malkin k zastižení a hráči Capitals rivalitu mezi oběma ruskými bohatýry zlehčovali. „Vůbec se o tom v kabině nebavíme,“ tvrdil útočník Tomáš Fleischmann, který v duelu jednou skóroval a připsal si asistenci. „Šlo o souboj Washingtonu Capitals proti Pittsburghu Penguins, nic víc v tom nebylo,“ ubezpečoval rodák z Kopřivnice, jenž má v letošní sezóně na svém kontě zatím 23 bodů (15+8).

„Alex je velmi citlivý hokejista a hraje s velkou vášní. Když se rozjede, je těžké ho zastavit,“ přiblížil své zkušenosti s třiadvacetiletým moskevským rodákem, který ve středu zastínil také další hvězdu Tučňáků Sidney Crosbyho. „Co je na Crosbym tak výjimečného?“ posmívalo se v říjnu křídlo Capitals Alexandr Semin. Crosby ve středečním duelu „jen“ nahrál na oba góly domácích a je s 59 body (17+42) druhým nejproduktivnějším hráčem ligy po Malkinovi.

Reklama