Hlavní obsah

Plekanec rozhodl o výhře Montrealu nad Bostonem

NEW YORK

Tomáš Plekanec pokračuje ve skvělých výkonech při přípravných zápasech na nadcházející sezónu NHL. Tentokrát se postaral o vítěznou branku hokejistů Montrealu v utkání proti Bostonu, který Canadiens porazili 3:2.

Článek

Plekancovi se proti Bostonu daří. V neděli se v duelu s Bruins dočkal hattricku, tentokrát dovršil obrat v druhé třetině. Na gól Marka Sturma odpověděli Alexej Kovaljov, Andrej Markov a Plekanec zvýšil v 33. minutě na 3:1. Za hosty už jen na konci druhého dějství snížil Andrew Ference.

"Je to jen příprava, nechci z toho být příliš nadšený. O nic zatím nejde," komentoval Plekanec svou bilanci čtyř tref a dvou asistencí v pěti přípravných duelech.

Trefu proti Dallasu si připsal dvacetiletý Martin Hanzal z Phoenixu, který si říká o premiéru v NHL, ale porážce 2:3 po samostatných nájezdech nezabránil.

Phoenix v Dallasu prohrával po trefě Joela Lundqvista z úvodu utkání, ale čtyři vteřiny před koncem úvodního části vyrovnal i po asistenci Radima Vrbaty Shane Doan. V 24. minutě otočil stav v přesilovce Hanzal a v sedmém duelu si díky třetí brance připsal už šestý bod. Za Stars ale vyrovnal Stu Barnes a v nájezdech rozhodl Stephane Robidas, přičemž Vrbata ani Hanzal v rozstřelu neuspěli.

Václav Prospal se dvakrát podílel na vyrovnání Tampy Bay v Detroitu, ale hosté podlehli rovněž 2:3 po nájezdech. Po akcích českého útočníka se trefili Matt Smaby a Michel Ouellet, v nájezdech na Chrise Osgooda Prospal nevyzrál. Za Tampu se trefil jen Jan Hlaváč, vítězství Red Wings zařídili Slovák Tomáš Kopecký a Igor Grigorenko.

Výsledky:
Dallas - Phoenix 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 4. Lundqvist, 36. Barnes, rozhodující sam. nájezd Robidas - 20. Doan (Vrbata), 24. Hanzal.
Detroit - Tampa Bay 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 6. Ritola, 26. Filppula, rozhodující sam. nájezd Grigorenko - 23. Smaby (Prospal), 39. Ouellet (Prospal).
Montreal - Boston 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Branky: 25. Kovaljov, 26. Markov, 33. Plekanec - 19. Sturm, 39. Ference.
Columbus - Carolina 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 44. a 60. Stillman, 31. Hamilton.

Reklama

Související témata: