Hlavní obsah

Řízný obránce Gudas se zranil. Tampa Bay čeká, jak závažné jeho problémy budou

Denver

Hokejisté Tampy Bay se v úterním utkání NHL na ledě St. Louis budou muset s největší pravděpodobností obejít bez Radka Gudase. Urostlý český obránce kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla nedohrál už nedělní zápas v Coloradu a Lightning jej umístili na listinu zraněných hráčů.

Foto: Marek Burkert, Právo

Útočník Ondřej Palát (vlevo) a bek Radko Gudas, spoluhráči z Tampy Bay.

Článek

Třiadvacetiletý Gudas odstoupil z duelu v Coloradu necelých sedm minut před koncem druhé třetiny po kolizi s jedním z protihráčů. Před začátkem třetí třetiny se ještě na led vrátil, aby zkusil, jestli je schopný pokračovat, jenže zranění mu to neumožnilo.

Podle generálního manažera Tampy Steva Yzermana není zatím míra závažnosti Gudasova zranění známa, jasněji by mělo být ve středu.

Gudas je jedním z klíčových obránců Blesků, průměrně stráví na ledě takřka dvacet minut za zápas. Řízný obránce, který v únoru nechyběl ve výběru české reprezentace na olympijských hrách v Soči, posbíral v této sezóně za Tampu v 56 zápasech 16 bodů za dvě branky a 14 asistencí. Klubovým statistikám vévodí v počtu trestných minut (122) i počtu rozdaných hitů (208).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.