Hlavní obsah

Špatný start a jen 15 hráčů na ledě. Tak načíná New Jersey sezónu v NHL

PRAHA

Alex Goligoski nemohl uvěřit svým očím. Pittsburgh v posledním utkání NHL nastoupil proti New Jersey. A Tučňáci zažili nečekané. Proti nim se postavilo jen patnáct bruslařů. „Bylo opravdu divné vidět jen tři lajny,“ nechal se slyšet obránce Penguins, který vstřelil první gól zápasu a jeho tým vyhrál 3:1.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Ilustrační foto. Patrik Eliáš z New Jersey Devils.

Článek

Devils mají zas sebou tři utkání, všechna prohráli. Jde o jejich nejhorší start od sezóny 2001/2002. „Bylo to trochu jiné, ale nebyl to vůbec problém. Nešlo o osmdesátý zápas, hrál se třetí zápas. Nikdo nebyl na ledě příliš dlouho, hráli jsme chytře,“ řekl k další porážce a nezvyklému počtu hráčů Patrik Eliáš, který vstřelil jediný gól New Jersey. Tím získal letos třetí kanadský bod a patří mu druhé místo v mužstvu. Český útočník jen potvrdil první místo v historickém bodování klubu.

„Nepoužíváme výmluvy, měli jsme dost hráčů, je potřeba si konkurovat,“ prohlásil po prohře kouč John MacLean.

Ďáblové začali nový ročník NHL jen s dvaceti hráči na soupisce. To kvůli platovému stropu. Do něho promluvil i královský kontrakt, který podepsal Ilja Kovalčuk. Ten zní za patnáct let sto miliónů dolarů. K tomu se tým potýká se zraněními a tresty. Proto se na ledě objevilo jen patnáct bojovníků. „Takto jsme nechtěli začít, ale víme, co děláme špatně. Musíme hrát šedesát minut a dát do hry vše. Musíme hrát, co nejlépe umíme,“ dodal Eliáš.

Reklama