Hlavní obsah

Toews po otřesu mozku neví, zda stihne začátek play-off

Déle než měsíc už hokejisté Chicaga v NHL postrádají jednu z největších hvězd soutěže Jonathana Toewse. Třiadvacetiletý kapitán se zranil v únorovém utkání se St. Louis a od té doby týmu Blackhawks kvůli otřesu mozku chybí. Do konce základní části zbývá sedm zápasů a sám Toews neví, zda stihne začátek play-off.

Foto: Andy Clark , Reuters

Jonathan Toews z Chicaga

Článek

Vyřazovací část ligy odstartuje 11. dubna. "Je to ohromně frustrující. Nejprve to vypadalo, že vynechám pár zápasů, nakonec se z toho vyklubal mnohem vážnější problém," uvedl zklamaně vítěz Stanleyova poháru z roku 2010 a držitel trofeje pro nejužitečnějšího hráče play-off v témže roce.

"Není to jako klasické zranění, kde máte určitou jistotu, že do nějaké doby budete zpět. V tomto případě nemáte nic jistého. Každé ráno si říkám, že dneska se už to zlomí a bude to dobré, ale bohužel určité příznaky tam stále jsou," popsal Toews své pocity při dlouhodobém zranění, které v poslední době postihlo i další hvězdy NHL Sidneyho Crosbyho nebo Chrise Prongera.

Příznaky se vracejí

"Není to lehké pro jakéhokoli hráče. Opravdu teď velice dobře rozumím, čím procházejí. Člověk může jen doufat, že se to co nejdřív zlepší. Musí zůstat optimistický," řekl Toews. V minulých dnech několikrát zkusil vyjet se spoluhráči na led, ale příznaky se mu vždy vrátily a musel trénink předčasně ukončit.

"V denním režimu mě to nikterak neomezuje, ale poté co nastoupím na led, se necítím v pohodě. Nedokázal bych hrát na sto procent, nebyl bych to já. Na druhou stranu je to mnohem lepší než před pár týdny a já doufám, že tento pokrok bude pokračovat co nejrychleji," dodal Toews, který věří, že nakonec stihne pomoci svému týmu v letošních vyřazovacích bojích.

Třetí hráč draftu z roku 2006 v této sezoně zatím v 59 zápasech nasbíral 57 bodů za 29 branek a 28 asistencí a patřil k nejproduktivnějším hráčům soutěže.

Reklama