Hlavní obsah

V nevýrazné pražské premiéře NHL porazili Rangers Tampu 2:1

PRAHA

Premiéra slavné NHL na českém ledě skončila vítězstvím hokejistů New York Rangers. Ti v zahajovacím utkání sezóny 2008/09 porazili v pražské O2 Areně Tampu Bay 2:1, když se o výsledku rozhodlo až pět minut před koncem. Dubinsky v přesilové hře prostřelil brankáře Tampy Smithe a zajistil Rangers plný bodový zisk. V neděli čeká oba celky na stejném ledě odveta.

Článek

Už ve třetí minutě zápasu vybojoval puk u levé tyčky Lundqvistovy branky Lecavalier, ale ani nadvakrát gólmana Rangers nepřekonal. Za další dvě minuty ale musel zasahovat proti střele Stamkose a průniku Prospala. V osmé minutě předvedl parádní akci po vysunutí St. Louise Lecavalier. Přihrávku si hvězdný hráč Tampy přikopl bruslí, zamíchal pukem a zkusil blafák do bekhendu. Lundqvist byl na místě.

Od čtrnácté minuty hráli Rangers přesilovou hru po vyloučení Meszároše a brankář Smith se pořádně zapotil při šancích Dubinskyho a Girardiho. V 17. minutě se naopak mohlo blýsknout na druhé straně po úniku dvojice Recchi, Arťuchin. Ruský útočník ale střílel z pravé strany mimo. Dvě minuty před koncem první třetiny chyboval při přesilovce na modré Recchi a do úniku se dostal Drury, který zakončoval nepřesně.

Tampa pokračovala v náporu i ve druhé části. Lecavalier v přesilovce prověřil Näslunda dělovkou od modré čáry, St. Louis podnikl výpad po pravém křídle, Stamkos střílel zprava vedle. Hezkou akci předvedl v polovině zápasu Lecavalier, kdy přiťukl puk najetému Mihálikovi. Slovenský bek však svou příležitost nevyužil.

Chvíli poté musel navíc zapojit své obranné schopnosti, když se kolem něj přehnal Orr a zkoušel ještě v pádu zakončit. V 37. minutě se ve velké šanci objevil Näslund, když se protáhl kolem Halla až k brance a při snaze o blafák trefil tyčku. Minutu před koncem se ale dočkal. Gomez mu hodil žabku přes tři hráče Tampy a Näslund z pravého kruhu otevřel skóre.

Čtyři minuty po začátku třetí části bylo vyrovnáno, když St. Louis obešel na pravé straně Kalinina a bekhendem se trefil za Lundqvistova záda. V 49. minutě se až před Lundqvista propracoval z pravé strany Stamkos, ale švédský gólman jeho nájezd efektně zneškodnil lapačkou. Pět minut před koncem seděl na trestné lavici Roberts a Rangers se dostali znovu do vedení, Smith pozdě zareagoval na střelu Dubinskyho z levého kruhu.

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 44. St. Louis (Lecavalier) - 39. Näslund (Gomez), 55. Dubinsky (Carle, Mara). Rozhodčí: Shick, Fraser.
Tampa Bay: Smith - Mihálik, Meszároš, Heward, Niskala, Carle, O´Brien - Prospal, Lecavalier, St. Louis - Malone, Stamkos, Vrbata, - Roberts, Gratton, Hall - Recchi, Arťuchin, J. Jokinen. Trenér: Barry Melrose.
N.Y.Rangers: Lundqvist - Rozsíval, Redden, M. Staal, Mara, Girardi, Kalinin - Gomez, Drury, Näslund - Callahan, Korpikoski, Průcha - Dawes, Dubinsky, Žerděv - Voros, Betts, Orr. Trenér: Tom Renney.

Reklama

Související témata: