Hlavní obsah

VIDEO: Nash rozřízl bruslí brankáři Caroliny Wardovi nohu

COLUMBUS/PRAHA

Až měsíc může hokejistům Caroliny chybět brankářská jednička Cam Ward. Pětadvacetiletou oporu Hurikánů v sobotním zápase nešťastně bruslí zranil kanonýr Columbusu Rick Nash. Kapitán domácích Modrokabátníků při průjezdu brankovištěm rozřízl Wardovi nohu.

Foto: Ellen Ozier, Reuters

Brankář Caroliny Cam Ward

Článek

V čase 7:35 z pravého rohu vyjížděl Nash před branku, tísněný útočníkem Jussi Jokinenem. Došlo k drobné kolizi, hra pokračovala. Ward ovšem zůstal na ledě a rozhodčí po několika vteřinách přerušili hru. Ze střídačky přispěchal lékař a s pomocí spoluhráčů gólman zamířil do kabiny. Tam mu zranění doktoři několika stehy zašili, v neděli Ward zůstal na pozorování v nemocnici a další vyšetření brankář podstoupí v pondělí po návratu do Raleighu.

Už v 8. minutě tak musel do branky náhradník Michael Leighton, Columbus díky třem gólům v závěrečné třetině zvítězil 3:2. Hurikáni se trápí, s pouhými sedmi body jsou suverénně nejhorším týmem NHL. Navíc postrádají další oporu - Erica Staala, který by se ale měl do sestavy vrátit v průběhu listopadu. Další zápas čeká Carolinu ve středu, kdy přivítá Los Angeles.

Ward vychytal Carolině Stanley Cup v roce 2006, kdy zároveň získal Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play-off. Koncem září rodák ze Saskatoonu podepsal nový šestiletý kontrakt na 37,8 miliónu dolarů. Podobné zranění už Kanaďan zažil v roce 2007, kdy jej na koleni zranila brusle Brada Isbistera z New Yorku Rangers.

Reklama