Hlavní obsah

VIDEO: Nejhorší zápas za pět let, mrzelo Vokouna po rozpačité premiéře za Capitals

WASHINGTON

Dovedl Washington k vítězství, cestu k první výhře v dresu Capitals si ale brankář Tomáš Vokoun představoval určitě jinak. V pondělním zápase s Tampou Bay inkasoval laciné góly, soupeř v utkání čtyřikrát vedl. Nakonec ale český gólman ukázal svou sílu: v prodloužení několika skvělými zákroky udržel nerozhodný stav, při samostatných nájezdech zůstal nepřekonán a pomohl tak k vítězství 6:5.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brankář Washingtonu Tomáš Vokoun likviduje samostatný nájezd Dominika Moora z Tampy Bay.

Článek

V úvodním zápase Washingtonu v nové sezóně NHL dostal v brance přednost další Čech Michal Neuvirth a Vokoun se proto na svou pondělní premiéru v dresu Capitals obzvlášť těšil. Po utkání se v něm ale mísily rozporuplné pocity...

„Byl to asi nejhorší můj zápas za posledních pět let. A shodou okolností vítězství. Začátek utkání mě vyvedl z míry. První střela první gól, druhá střela druhý gól. Člověk pak začne trochu přemýšlet, být nervózní. Tampa čtyřikrát vedla, z toho třikrát nezaslouženě. Ale kluci hráli výborně, zasloužili si vyhrát za výkon, který předvedli. Tohle je právě rozdíl proti Floridě,“ řekl v kabině po utkání reportérovi Práva.

Kouč Washingtonu Bruce Boudreau přesto složil českému brankáři poklonu. „On sám by vám řekl, že takový scénář při své premiéře určitě psát nechtěl. Ale když se na to podíváte ze širšího pohledu, vidíte kluka, který prokázal ohromnou mentální sílu. V prodloužení při našem oslabení měl tři čtyři fantastické zákroky. Já sám bych se po takovém průběhu zápasu složil a Voks vás vyvede z prodloužení až k nájezdům, v nichž nepustí gól. Tohle mi o jeho charakteru řeklo spoustu pozitivních informací...,“ prohlásil.

Vokoun si po utkání zakázal na ne zcela povedený zápas myslet. „Pro mě to nebyla příjemná zkušenost, chtěl jsem se ukázat fanouškům. Když se člověku nedaří a přesto vyhraje, lidi na to zapomenou,“ dodal.

Reklama

Související témata: