Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté získali na Světových hrách bronz

KAO-SIUNG

In-line hokejisté se postarali o jedinou medaili české výpravy na osmých Světových hrách v Kao-siungu na Tchaj-wanu. Ve sportovních soutěžích, které nejsou zařazeny do olympijského programu, vybojovali svěřenci kouče Daniela Tvrzníka bronz.

Článek

Český tým vstoupil do turnaje, jenž se hrál systémem každý s každým bez následného play off, vítězstvím nad Švýcarskem 5:2. Následovala těsná prohra s pozdějšími vítězi Američany 1:2 a z pohledu medailových ambic klíčová výhra nad Itálií 3:1, pod niž se gólově podepsali Petr Veselý, Jiří Novotný a Martin Tvrzník.

V duelu o případné stříbro však přišla prohra 1:4 s Francií, která je v poslední době noční můrou českého výběru; zvítězila totiž ve vzájemných utkáních na vrcholné akci již počtvrté za sebou. Do závěrečného zápasu se slabým Tchaj-wanem vstupovali čeští reprezentanti již s vědomím jistoty třetí příčky díky předcházející výhře Švýcarů nad Itálií 6:1 a bronz potvrdili vysokou výhrou 8:1.

Čeští in-line hokejisté tak získali na všech čtyřech vrcholných akcích letošního roku medaili - junioři zlato, ženy stříbro a muži dvě bronzové z MS i Světových her. Podobnou bilancí čtyř medailí se mohou pochlubit už jen reprezentanti USA.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán