Hlavní obsah

Hokejbalisté porazili na MS Indii gólem v závěru z poloviny hřiště

PLZEŇ

Čeští hokejbalisté zvítězili i ve druhém utkání na domácím světovém šampionátu v Plzni nad Indií 3:2. Neuvěřitelnou minelu si nedá za rámeček gólman Indie Hundal, jenž pustil střelu Jana Pospíšila od červené čáry pouhých patnáct vteřin před koncem zápasu. Pospíšil vsítil i druhý gól, ale Indové srovnali během dvou minut třetí patnáctiminutovky stav.

Foto: Zdeněk Vaiz

Český hokejbalista Jan Příhoda v souboji s indickým protihráčem na MS

Článek

Již začátek naznačil, že Českou republiku čeká těžší soupeř, než bylo v neděli Švýcarsko. Indové dobře napadali a tak první vážnější příležitost domácího výběru přišla v páté minutě z hole Aleše Kypeta a o dvě minuty později Aleše Rejthara, oba pokusy gólman Rav Hundal vyrazil. Samostatný únik Davida Tyburovce na konci 9.  minuty zlikvidoval na poslední chvíli hostující bek. Na první gólový moment si tak diváci v plzeňské ČEZ aréně počkali do 13. minuty a skóre stejně jako v prvním utkání otevřel kapitán Petr Novák. Šestadvacetiletý forvard propálil Hundala prudkou ranou z mezikruží.

Z klidového stavu vyvedli Indové brankáře Filipa Šindeláře, jenž od začátku nastoupil místo Petra Šulana, až v šesté minutě druhé třetiny. Český gólman nejprve vyrazil střelu Indera Manna a poté si výborně vleže poradil i s dorážkou Dampy Brara, jemuž vzal gól z hokejky zákrokem lapačkou. Nevyužitou šanci Indů potrestal český výběr ve 23. minutě, když se trefil přesně k tyčce Jan Pospíšil znovu z mezikruží. Domácí měli do konce patnáctiminutovky více ze  hry, ale zvýšit náskok se jim nepodařilo.

Příležitost vsítit kontaktní gól dostala Indie na začátku třetího dějství po vyloučení Rejthara. Nejprve netrefil odkrytou klec Smither Kaila, ale poté nahodil puk na Šindeláře Harpreet Kalkat a Sharny Kaila usměrnil míček do sítě. Hosté ožili a hned z další šance srovnal stav Boris Mostaghim, když se na hranici brankoviště obtočil kolem obránce a zasunul míček za Šindeláře.

Domácí výběr se ze slepených gólů rychle oklepal a zatlačil soupeře do defenzivy, jenže zapomněl na zadní vrátka. Ze samostatného nájezdu mohl poslat Indii do vedení Kalkat, Šindelář však vyrazil jeho střelu betony. Český tým se přeci jen mohl radovat z výhry a poděkovat musí gólmanu Hundalovi, jenž pustil 15 sekund před koncem zápasu střelu Pospíšila od červené čáry.

Indie - Česká republika 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Novák (Příhoda), 23. Pospíšil (Hodovník, Kejř), 45. Pospíšil - 35. Sharny Kaila (Kalkat, Mostaghim), 37. Mostaghim (Kalkat). Rozhodčí: Jamnic (Rak.), Mintz (Kan.). Vyloučení: 6:6.
Indie: Hundal - Sohal, Chowsen, Esmail, Uppal, Somani, Brar, Mann - Kalkat, Sharny Kaila, Smiter Kaila, Brar, Dusanj, Sahota, V. Singh, Basi, Mohamed, Chohan, R. Sandhu, Mostaghim, S. Sandhu. Trenér: R. Singh.
Česká republika: Šindelář - Pospíšil, Střeska, Rejthar, Dědič, Hodovník, M. Výborný, Příhoda, Růžička - Trčka, M. Sýkora, Tyburec, Topolánek, Novák, Bacovský, Kubeš, Kypet, Roušal, Kejř, Lendl, Oliverius. Trenér: Rak.
19:30 Slovensko - Švýcarsko.
Tabulka skupiny A:
1. Česko22008:24
2. Indie21016:62
3. Slovensko10013:40
4. Švýcarsko10010:50
Skupina B:
Portugalsko - Kanada 3:5 (1:2, 1:1, 1:2), Velká Británie - Itálie 1:11 (0:6, 1:3, 0:2).
Tabulka skupiny B:
1. Kanada220026:44
2. Itálie210111:32
3. Portugalsko21015:52
4. V. Británie20022:32

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články