Hlavní obsah

Kanadští hokejisté berou OH vážně, jedou na přípravný kemp

TORONTO

Již půl roku před olympijskými hrami ve Vancouveru se začíná tvořit kanadský hokejový tým, který bude jedním z horkých favoritů na zlato. V Calgary se na čtyřdenní přípravný kemp sjede 46 hokejistů z NHL. Vedení svazu už vyřešilo i otázku rizika možného zranění a všem pojistilo kontrakty, které dosahují úhrnné výše 500 miliónů dolarů.

Článek

"Hráči se nemusí obávat o otázky pojištění a mohou v klidu vyrazit v Calgary na led," uklidnil všechny prezident svazu Bob Nicholson. Minulý měsíc navrhovala totiž zúčastněným hokejistům Hráčská asociace NHLPA, aby bez kompletního pojištění platných kontraktů raději na led ani nevyjížděli. "Zdraví a dobrý stav našich členů je pro asociaci velmi důležitou věcí. Bez plného pokrytí, které je nyní zaručeno, by byli vystaveni přílišnému riziku," dodal prezident NHLPA Paul Kelly.

V rámci kempu je naplánován na 27. srpna přátelský zápas, který už je téměř vyprodán. Právě 400 tisíc dolarů z tohoto utkání bude použito na kompenzaci nákladů na pojištění. "Měli jsme nějaké příjmy ze světových a juniorských šampionátů, na kterých hráli hokejisté, které jsme nemuseli platit. Nyní jim to tímto způsobem se slovy díků vracíme," dodal Nicholson.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko zítra 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.