Hlavní obsah

Malmö nás zase nakopne do ligy, myslí si třinecký obránce Roth

Třinec

V neděli vpodvečer odehráli extraligové utkání proti Hradci Králové (0:3), v pondělí už seděli v letadle a mířili na sever Evropy. Dnes večer je ve Švédsku čeká úvodní osmifinálové utkání hokejové Ligy mistrů (CHL) proti Malmö (18:30).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince se raduje z gólu v extraligovém duelu s Jihlavou. Trefí se slovenský útočník i proti Malmö?

Článek

„Kdybychom proti Hradci Králové dokázali zvítězit, mohlo se nám cestovat veseleji. Musíme se ve Švédsku zlepšit v tom, co jsme v neděli nedělali dobře. Když budeme dělat věci tak, jak máme, tak budeme zase vyhrávat. Chceme vyhrát každé utkání a je jedno, jestli je to v extralize, nebo v Lize mistrů," řekl před cestou třinecký útočník Tomáš Marcinko.

Třinec v neděli ukončil období, ve kterém odehrál pět z posledních šesti zápasů na vlastním ledě. Dvě poslední, s Vítkovicemi a Hradcem Králové, ale prohrál. „Doma bychom měli vyhrávat nad kýmkoliv. Poslední dva zápasy nám to ale jednoduše nevyšlo. Je to škoda, protože kdybychom ty zápasy zvládli, mohli jsme nyní být první v tabulce," upozornil Marcinko.

Nyní ale musí hokejisté Třince myšlenky na domácí zaváhání rychle zapudit. „Tohle nebude nijak složité. Teď už to není o tom, že by se někomu nechtělo, nebo chtělo. Naším cílem je znovu postoupit, takže nehrozí, že bychom se nedokázali namotivovat. To v žádném případě," řekl obránce Vladimír Roth.

Oceláři se do osmifinále probojovali díky druhému místu v základní skupině, ve které bojovali s dánským Esbjergem, německým Mannheimem, který skupinu vyhrál, a týmem HV71 Jönköping. Právě z dvojutkání se švédským Jönköpingem nyní mohou Třinečtí těžit. V podobné situaci je ale také Malmö, které se v základní skupině utkalo s Kometou Brno.

Červení jestřábi prohráli v Brně 4:5 v prodloužení, na domácím ledě ale českého mistra porazili 3:0. „Švédský hokej je hodně rychlý, jsou výtečně silově připravení. Pokud s nimi uspějeme, může nás to zase nakopnout zpátky do extraligy. Zažili jsme to i po dvojzápase s Jönköpingem, kdy jsme byli takoví živější. Myslím si, že nám to zase pomůže," pokračoval Roth.

Svého osmifinálového soupeře začali v Třinci studovat až v pondělí. Nesledovali ho ani v soubojích s Kometou Brno v základní skupině. „Těch zápasů je tolik, že taky potřebujeme někdy vypnout," pousmál se nad možností dívat se na hokej ještě v televizi Roth. „Je to ale jistě kvalitní tým, když dokázal vyhrát svou skupinu," dodal.

Reklama

Související témata: