Hlavní obsah

Mám chuť do trenérské práce, říká bývalý útočník Kotrla

Litvínov

Během reprezentačního působení si zahrál na mistrovství světa v roce 2003, prošel šesti extraligovými týmy a po skončení aktivní kariéry se vydal bývalý hokejový útočník Jindřich Kotrla ve svých dvaačtyřiceti letech na trenérskou dráhu. Jeho první „štací“ je post asistenta kouče u juniorů Litvínova. Bohaté hráčské zkušenosti tedy hodlá nejprve zúročit v mateřském klubu. „Do práce mám velkou chuť,“ svěřil se Kotrla v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jindřich Kotrla na archivním snímku.

Článek

Jak vzpomínáte na svoji hráčskou éru?

Jenom pozitivně. Každé angažmá mělo svoje. Nejvýš samozřejmě stavím působení v národním týmu. Byl jsem v mužstvu, které na MS v roce 2003 v Helsinkách obsadilo čtvrté místo. Pod trenérem Slavomírem Lenerem jsem hrál společně s Martinem Strakou, Jardou Špačkem, Pavlem Trnkou a dalšími borci, byli tam například i Radek Duda a Jirka Hudler.

A klubová bilance?

Začátky v Litvínově, který je mou srdeční záležitostí. Rok jsem byl ve Spartě. České Budějovice-nádherné prostředí a šest úspěšných let, taky Kladno, chvíli Mladá Boleslav a v extralize jsem končil v Karlových Varech. Mám odehráno asi kolem osmi stovek zápasů, další jsem přidal v první lize za několik týmů včetně Ústí nad Labem.

Mohlo být těch startů i víc?

Myslím, že ano. Prodělal jsem těžká zranění, rok jsem nemohl sportovat kvůli žloutence.

Kde jste hrál naposledy?

Až do letoška za Milevsko-Božetice v krajské soutěži. Bydlím na Hluboké a mám na jihu Čech hodně kamarádů.

Co vás přilákalo k tomu, abyste uvažoval o trenérské činnosti?

Dvakrát jsem se potkal s Robertem Reichlem v Českých Budějovicích, kde byl s juniorskou reprezentací. Bavili jsme se a ptal se, co dělám. Začal jsem v trenérském kursu a přišla nabídka z Litvínova od manažera mládeže, jestli bych tam nechtěl jít. A nyní jsem asistentem trenéra Radka Mrázka u juniorů. Baví mě to, a stejně jako když jsem hrál, bych se chtěl dostat co nejvýš. V Litvínově je dobrá parta trenérů, šéfem sportovního úseku mládeže je Ondřej Weissmann, který mě kdysi ve stejném klubu trénoval.

Spolupracujete i s trenérem extraligového týmu HC Verva Litvínov Radimem Rulíkem?

To patří k hokeji. Někteří junioři chodí trénovat s áčkem, takže existuje provázanost a spojitost po hráčské stránce.

Sledujete podrobně i dění v extralize?

Litvínov je zavedený hokejový klub. Získal mistrovský titul v roce 2015, letos byl ve čtvrtfinále. Prostě naše město považuji za Mekku českého hokeje.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články