Hlavní obsah

Spolupráce s Patrikem Augustou? Pro mě obrovská zkušenost, říká jihlavský trenér Viktor Ujčík

Jihlava

Trojnásobný hokejový mistr světa, někdejší extraligový kanonýr Viktor Ujčík se nyní věnuje trenérské práci v prvoligové Dukle Jihlava. Ale nepřestává sledovat z odborného hlediska ani nejvyšší soutěž. V ní kromě dlouhé hráčské kariéry v řadě klubů působil od léta 2017 do podzimu 2018 na střídačce Mladé Boleslavi v pozici asistenta tehdejších koučů. „Velká zkušenost,“ říká Ujčík v rozhovoru pro Sport.cz o svých trenérských začátcích ve vrcholovém hokeji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér hokejové Jihlavy Viktor Ujčík.

Článek

Připomeňme, že jste spolupracoval v realizačním týmu Mladé Boleslavi s trenérem Patrikem Augustou i jeho nástupcem Vladimírem Kýhosem. Oba jsou nyní dál hlavními kouči v extralize. Augusta vede úspěšně Liberec, aktuálního lídra tabulky, a Kýhos nedávno převzal Litvínov.

Pro mě byla obrovskou zkušeností práce s Patrikem Augustou. Vnímám i to, jak se mu daří v Liberci. Myslím, že je tam pořád stopa předchozího trenéra a současného sportovního manažera Filipa Pešána, jemuž Patrik dělal už loni asistenta.

V čem je podle vás největší síla libereckých Bílých Tygrů?

I nynější liberecký tým je dobře poskládaný. Bojují za něj hokejisté, kteří chtějí hrát hokej, posunovat se dál a zlepšovat se v hokejovém životě. Neberou Liberec jako konečnou stanici. A tyhle aspekty jsou tam jasně dané.

Mohla by díky vašim vazbám na Patrika Augustu existovat užší spolupráce mezi Duklou Jihlava a Bílými Tygry Liberec?

Tak to ne, jako kluby nemáme nic společného.

Jak se vám trenérsky pracuje v první hokejové lize?

Myslím, že s Karlem Nekvasilem tvoříme v Dukle spíše trenérskou dvojici a jsem rád, že ho tady mám jako asistenta. Zajímá mě společná věc a na rozdělení rolí na trenéra a asistenta si v Jihlavě moc nehrajeme. Máme to nastavené jakoby na rovinu, což nám vyhovuje.

Dukla Jihlava vede tabulku nadstavbové skupiny o 9.-16. místo. První dva celky postoupí do předkola play off. Už se připravujete na případnou vyřazovací část proti sedmému nebo osmému týmu z první skupiny?

Na předkolo pro play off se nechystáme. Chceme podávat takové výkony, abychom hráli dobře hlavně teď. A co bude potom, teprve uvidíme...

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán