Hlavní obsah

Tragédie: Smrt mladého hokejisty zavinila kolize na ledě

THUNDER BAY

Nebyl takovou hokejovou hvězdou jako ruský hráč Alex Čerepanov, smrt mladého kanadského hokejisty Kristophera Meshakea však není o nic menší tragédií. Teenager, jenž miloval hokej, si na ledě zlomil nohu. Po převozu do nemocnice ovšem nastaly komplikace v podobě krvácení, které mu bylo osudné. O smrti šestnáctiletého chlapce informovala kanadská agentura Canadian Press.

Článek

„Proč musel zemřít další mladý hokejista?“ položil si otázku koroner Dr. Jack Stanborough. „Musíme na to přijít, zatím nevíme,“ citoval jeho slova server Golph Mercury.com. Definitvní odpověď na otázku, proč přišel další mladý člověk o život, dostane veřejnost po konečných výsledcích z pitvy. „To by mohlo trvat několik týdnů možná měsíců,“ dodal Stanborough.

Mladík si zlomil nohu při rozbruslení a byl převezen do nemocnice, ale poté nastaly komplikace. Vyšetřování Meshakeovy smrti vede doktor Stanborough za účasti policejních znalců. Průběžné výsledky jsou drženy pod pokličkou. „Existuje mnoho důvodů, proč mladý hoch mohl umřít,“ myslí si vyšetřovatel. Podle chlapcovy rodiny došlo k vnitřnímu krvácení, které vedlo ke smrti.

Strýc na nikoho vinu nehází

„Věřím, že krvácení bylo tím důvodem, proč náš hoch zemřel,“ nechal se slyšet strýc Stanley Meshake, jenž pracuje v městě Aroland jako právní zástupce, přesto se v nehodě zatím nebude více pitvat. „Neházím na nikoho vinu a počkám na výsledky,“ řekl Meshake. „Byla to nehoda a není na místě nikoho obviňovat,“ dodal.

Meshake byl podle šéfa týmu Aroland First Nation z ontarijské ligy talentovaným hokejistou, který vždy rozdával dobrou náladu jak na ledě, tak i mimo něj. „Byl milý, ohleduplný a velmi energický,“ smutnil boss klubu Sam Kaskeesh. „Všichni ho respektovali,“ dodal. Na počest jeho památce jsou od tragédie zavřeny všechny základní školy v okolí a studenti drží smutek.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán