Hlavní obsah

V německé nominaci na zápasy s Českem je i útočník Marcel Goc

Kolín nad Rýnem

Hokejisté Německa se představí příští týden v Ústí nad Labem v duelech Euro Hockey Challenge proti českému týmu i s útočníkem Marcelem Gocem z Mannheimu, který má bohaté zkušenosti z NHL. Bývalý hráč San Jose, Nashvillu a St. Louis se vrací do reprezentace po třech letech. Kouč Marco Sturm má ve třiadvacetičlenném kádru také jednoho nováčka - třiadvacetiletého zadáka Marcela Brandta z Düsseldorfu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští hokejisté se radují z gólu do německé sítě.

Článek

Dvaatřicetiletý Marcel Goc, který stejně jako v klubu bude i v národním týmu s mladším bratrem Nikolaiem, sehrál v této sezoně po návratu ze zámoří jen šest utkání. Prakticky pořád se účastník sedmi mistrovství světa, dvou olympiád a Světového pohár z roku 2004 potýkal s nespecifikovaným zraněním ve spodní části těla.

"Kvůli zranění jsem toho moc nenahrál, o to víc mě těší, že teď nemám žádné problémy," řekl Goc před pondělním startem přípravy v Ústí nad Labem. V NHL odehrál 636 zápasů a získal 188 bodů za 75 branek a 113 asistencí, v 63 duelech play off přidal pět tref a 10 přihrávek.

NHL okusili také útočník David Wolf z Hamburku a brankář Timo Pielmeier z Ingolstadtu. Wolf nastoupil v minulém ročníku třikrát za Calgary, Pielmeier se objevil v sezoně 2010/11 v jednom duelu Anaheimu. Nejbohatší zkušenosti ze slavné ligy má sedmatřicetiletý kouč Sturm, který převzal národní tým po minulé sezoně po tříletém působení Kanaďana Pata Cortiny. Bývalý útočník sehrál v NHL za San Jose, Boston, Los Angeles, Washington, Vancouver a Floridu včetně play off přes tisíc utkání.

V kádru má Sturm zatím jediného krajánka: útočníka Felixe Schütze ze švédského Rögle. Hned osm hráčů vybral z kádru loňského mistra Mannheimu, který letos vypadl už v předkole play off. "Jsem rád, že konečně začneme s přípravou. Je důležité, aby se hráči, jejichž kluby nepostoupily do play off nebo brzo vypadly, po dlouhé pauze dostali do tréninkového a zápasového rytmu," uvedl Sturm.

Počítat nemůže s trojicí zraněných hráčů - brankářem Dennisem Endrasem z Mannheimu, bekem Frankem Hördlerem z Eisbärenu Berlín a útočníkem Thomasem Oppenheimerem z Hamburku. Zápasy se budou hrát ve středu a v pátek shodně od 18:00.

Nominace Německa na zápasy EHCh v Ústí nad Labem (6. a 8. dubna):
Brankáři:
Mathias Niederberger (Düsseldorf)
Timo Pielmeier (Ingolstadt),
obránci:
Denis Reul
Nicolai Goc
Sinan Akdag (všichni Mannheim)
Bernhard Ebner
Marcel Brandt (oba Düsseldorf)
Benedikt Brückner (Schwennigen)
Benedikt Kohl (Ingolstadt)
Jonas Müller (Eisbären Berlín)
útočníci:
Marcel Goc
Marcus Kink
Kai Hospelt
Martin Buchwieser
Christoph Ullmann (všichni Mannheim)
Jerome Flaake
Nicolas Krämmer
David Wolf (všichni Hamburk)
Brooks Macek (Iserlohn)
Mirko Höfflin (Straubing)
Daniel Pietta (Krefeld)
Laurin Braun (Eisbären Berlin)
Felix Schütz (Rögle/Švéd.)

Reklama

Související témata: