Hlavní obsah

Dvacítka musí v cestě za bronzem znovu porazit USA

GRAND FORKS

Čeští hokejisté se v úterý od 22 hodin na MS hráčů do dvaceti let utkají o bronzové medaile s domácím týmem Spojených států. Čeští junioři se s Američany utkali už v základní skupině a obhájce titulu v ní porazili 3:1. Naposledy Česko na juniorském šampionátu získalo cenný kov v roce 2001, kdy v Rusku vyhrálo. Poté skončilo sedmé, šesté a před rokem ve Finsku čtvrté.

Článek

"Připravíme se na sto procent. Každý si uvědomuje, o co půjde. Získat medaili, to je náš společný sen. Tři týdny jsme se tady snažili, teď chceme na závěr vyhrát," uvedl kapitán českého týmu Petr Vrána v rozhovoru pro internetový server hokej.cz. "S Američany jsme už hráli, porazili jsme je a ukázalo se, že na ně máme," věří v konec medailového čekání Vrána.

Tým vedený koučem Aloisem Hadamczikem bude pravděpodobně opět spoléhat na výkon brankáře Marka Schwarze, který ve čtvrtfinále proti Finsku udržel čisté konto a v semifinále zejména jeho zásluhou české mužstvo prohrálo s Kanadou jen 1:3.

Získají junioři na MS bronz?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Američané nejsou špatní, ale třeba proti Rusům nehráli moc dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat na ledě. Každopádně máme šanci a půjdeme za vítězstvím. Medaili chceme," uvedl bojovně Schwarz. V základní skupině ale proti USA nastoupil Vladislav Koutský a podal také vynikající výkon.

Trenéři Hadamczik s Mojmírem Trličíkem věří, že jejich svěřenci uspějí proti stejnému soupeři i podruhé. "Utkání ze základní skupiny nám ukázalo cestu. Američané budou pod větším tlakem, to by nám mohlo pomoci. Naši kluci si musejí uvědomit, že hrají poslední utkání. Nejen na mistrovství světa, ale mnozí i v národním týmu. Úspěch máme ve svých rukách. Když zahrajeme jako proti Švýcarsku nebo Finsku, uspějeme," uvedl Trličík.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán