Hlavní obsah

Dvacítka podle střelce Voráčka dokázala, že je silná

MORA

Vítězstvím v dramatické bitvě se Švýcarskem o postup do čtvrtfinále mistrovství světa dali čeští hokejisté do 20 let zapomenout na úvodní nezdary s Ruskem a Finskem. Podle útočníka útočníka Jakuba Voráčka, který v neděli otevřel skóre, prokázalo mužstvo v rozhodujícím zápase svou sílu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejoví junioři postoupili do čtvrtfinále MS.

Článek

"Kdyby to tak nebylo, tak jsme nepostoupili. Málokterý tým by to po dvou porážkách dokázal uhrát. My jsme to zvládli," řekl spolupracovnici ČTK nejmladší hráč týmu. Ve čtvrtfinále proti domácímu Švédsku prý nemají Češi co ztratit. "Tlak bude na nich. Vyprodaná hala bude čekat jejich postup. Uvidíme, jak to bude vypadat. Bude záležet na prvních deseti minutách," mínil Voráček.

Nad Švýcarskem vedli mladí reprezentanti již 3:0, ale nakonec se museli o výhru a postup strachovat až do konce. "Stálo nás to hodně sil," řekl Voráček, který se trefil již ve třetí minutě zápasu. "Jeli jsme tři na dva, já jsem dostal puk na střed a chtěl ještě přihrávat. Jejich bek si to tam ale srazil a zaplaťpánbůh to tam spadlo," oddechl si Voráček.

Nepochopitelně přestali hrát

Soupeř dokázal navzdory tříbrankovému manku duel zdramatizovat. "Za stavu 3:0 jsme nepochopitelně přestali hrát. Koukali jsme, nebruslili a faulovali. Výsledkem byly dva podobné inkasované góly. Ale my pak přidali čtvrtý gól a uklidnili se," řekl talentovaný odchovanec kladenského hokeje.

Dobrý zápas odehrál i obránce Jaroslav Bartoň. "Bylo to hodně těžké utkání. Podařilo se nám odskočit do tříbrankového vedení, ale pak jsme se dostali pod tlak. Tentokrát jsme neinkasovali v oslabení, což bylo důležité. Nebylo to jednoduché udržet," řekl Bartoň. Velkou zásluhu na úspěchu podle něj měl gólman Ondřej Pavelec, který pochytal osmnáct střel.

Bartoň se nakonec stal autorem vítězné branky, když v 17. minutě zvýšil na 3:0. "Je to výborný pocit, ale je jedno, kdo dá vítězný gól. Důležitá je výhra týmu," zdůraznil Bartoň. Puk si ale schoval na památku. Umístí ho prý nad krb k dalším cenným relikviím.

Reklama

Související témata: