Hlavní obsah

Hlinka nahradil Lenera

PRAHA

Ivan Hlinka, strůjce historického úspěchu na olympiádě v Naganu, se stal nástupcem trenéra Slavomíra Lenera a už potřetí v historii převzal českou hokejovou reprezentaci. Svaz českého ledního hokeje se s Hlinkou dohodl na smlouvě do konce května 2006.

Foto: Archiv PRÁVO

Ivan Hlinka.

Článek

"Nikdy jsem se netajil tím, že by se mi Hlinkův návrat líbil a výkonný výbor s mým návrhem jednomyslně souhlasil, proto dal mně a generálnímu sekretáři Urbanovi mandát, abychom zpracovali podmínky smlouvy, která má znít na dva roky s možností opce. Pevně věřím, že s Hlinkou najdeme společnou řeč," sdělil Právu v neděli šéf svazu Karel Gut.

Lener už před MS v Praze oznámil, že po dvou letech na reprezentační střídačce končí a přechází na post trenéra Sparty, po čtvrtfinálovém vyřazení by o něj stejně nebyl zájem.

Gut chtěl mít čistý stůl

"Nechtěl bych obsazení trenéra reprezentace nechat na stole novému vedení, které vzejde z volební konference 26. června," řekl Gut s vědomím toho, že již do konce května musí Česko nahlásit minimálně deset jmen do sestavy pro zářijový Světový pohár. "Bude nejlepší, aby tuto práci odvedl již nový trenér," prohlásil předseda, jenž po deseti letech končí ve funkci.

Reklama