Hlavní obsah

Rolinek si po vyřazení Magnitogorsku užil dva týdny s rodinou

PROSTĚJOV

Na zklamání z vyřazení Metallurgu Magnitogorsk hned v prvním kole play off Kontinentální hokejové ligy s Kazaní se třicetiletý útočník Tomáš Rolinek snažil zapomenout dvoutýdenním pobytem s rodinou. Hokej po tu dobu zcela odsunul na druhou kolej, polovinu měsíce nestál na bruslích.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek v dresu Magnitogorsku

Článek

"Jen jsem po očku sledoval, jak si vedou Pardubice v play off, jinak jsem se hokeji vůbec nevěnoval," uvedl Rolinek na srazu české reprezentace v Prostějově. Před pěti lety pomohl Pardubicím k zisku titulu, poslední dvě sezóny působí v ruském Magnitogorsku.

Letošní sezóna byla pro Rolinka velkým zklamáním. "Pokud nevyhrajeme v play off domácí zápasy, tak se nedá postoupit. Když se na sérii podívám zpětně, tak jsme na Kazaň hokejově měli. Ale utkání na vlastním ledě jsme nezvládli takticky," řekl útočník, který má za sebou čtyři starty na mistrovství světa a dostal důvěru trenéra Vladimíra Růžičky i v nominaci na olympijský turnaj ve Vancouveru.

"Sezóna se vždy bere podle úspěchů v play off. Nemohu proto říci nic jiného, než že je to pro nás obrovské zklamání. Magnitogorsk je evropský velkoklub, kterému se však letos nedařilo," poznamenal Rolinek.

NHL hraje pouze na play stationu

Zatím netuší, kde bude působit v dalším ročníku. Po dvou letech mu totiž vypršela smlouva a klub jej zatím kvůli jejímu případnému prodloužení nekontaktoval. Na NHL Rolinek nepomýšlí, sám s humorem tvrdí, že NHL hraje pouze na play station.

Magnitogorsk už opustil Jan Marek a Rolinek je přesvědčen, že jeho odchod bude pro tým velkou ztrátou. "Marek byl sice na začátku sezóny zraněn, klub na něj stále spoléhal. Magnitogorsk nyní musí sehnat dobrého středního útočníka. Uvidíme, jaké má finanční možnosti. Těžko jej bude nahradit," uvedl Rolinek.

Na sraz reprezentace se těšil

Na prostějovský sraz národního mužstva se Rolinek těšil. "Konečně jsem si po přestávce zabruslil. Vrcholem současné přípravy bude mistrovství světa v Německu a tam bych si chtěl zahrát. Hrál jsem na olympiádě i mistrovstvích světa. Doufám, že mi to půjde a trenéři mě pozvou," prohlásil.

Je přesvědčený, že má dost sil a hokej po dvoutýdenní přestávce hrát nezapomněl. "Nikdo nemá nic jistého. Když nebudu mít formu, tak pochopitelně na šampionát jet nemohu. Sil mám spoustu. Věřím, že se do hokeje opět rychle dostanu," dodal.

Rád by rozšířil svou sbírku úspěchů v reprezentaci, v níž se zatím může pochlubit pouze stříbrnou medailí hned ze svého premiérového startu na světovém šampionátu v Rize 2006. "Víme všichni, že český hokej neměl už dlouho úspěch. Určitě bude cílem překonat čtvrtfinále a postoupit do semifinále. Klíčové zápasy jsou ve čtvrtfinále, a ta se nám v poslední době nedaří překonat," konstatoval Rolinek.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán