Hlavní obsah

Hokejová dvacítka nebude hrát přípravu v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Úterní přípravný duel české hokejové dvacítky na ledě Českých Budějovic byl v pondělí zrušen. Důvodem jsou klubové povinnosti řady nominovaných hráčů a také aktuální počasí, které by komplikovalo reprezentačním mladíkům cestu. Zápas se totiž měl hrát v Budvar Aréně v 11:00.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští hokejisté do 20 let během přípravy na MS ve Švédsku - ilustrační fotografie.

Článek

"Několik hráčů má v úterý zápasy v seniorské extralize i v juniorech. Nechtěli jsme zápas odehrát jen z nutnosti a povolávat další hráče. To se nám neosvědčilo už při zápase v Třinci," řekl ČTK asistent trenéra Ondřej Weissmann, který měl při probíhající inspekční cestě hlavního kouče Miloslava Hořavy a generálního manažera Jaroslava Vlasáka tým vést pouze se svým kolegou Radimem Rulíkem.

Rozhodnutí ovlivnilo i sněžení a situace na silnicích. "Nechceme riskovat, aby se někomu něco stalo, a dostat se na zápas, který se hraje v 11:00, by bylo složité," přidal další důvod Weissmann.

Poslední ze série zápasů s extraligovými a prvoligovými celky má dvacítka v přípravě na domácí mistrovství světa v Liberci a Pardubicích naplánovaný na pátek 14. prosince, kdy se utká v 12:00 se Znojmem. Vrcholem přípravného období pak budou přátelská utkání se Švýcary 20. prosince v Liberci a se Spojenými státy americkými 22. prosince v České Třebové.

Reklama