Hlavní obsah

Basketbalista Šakota bojuje po srážce s protihráčem o život

PESARO

V nemocnici v italském městě Pesaro bojuje o život řecký basketbalista srbského původu Dušan Šakota. Lékaři jej udržují v umělém spánku po dvou akutních operacích střev.

Foto: Scott Audette, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zdravotní potíže čtyřiadvacetiletého hráče jsou podle italských a srbských médií důsledkem srážky s protihráčem v nedělním ligovém utkání mezi jeho týmem Scavolini Pesaro a Tercasem Teramo, po níž Šakota zkolaboval.

Šakota se hned v neděli podrobil operaci, v úterý musel na sál znovu kvůli masivnímu vnitřnímu krvácení a od té doby je v umělém komatu. Jeho stav podle lékařů není příliš povzbudivý.

Bělehradský rodák Šakota hraje za Pesaro první sezónu, předtím působil řadu let v Panathinaikosu Atény, se kterým získal pět řeckých titulů a dvakrát vyhrál Evropskou ligu. Syn předního srbského kouče Dragana Šakoty už má dlouho řecké občanství, protože od pěti let žil v Řecku. Když si mohl vybrat, za kterou bude hrát reprezentaci, zvolil přes otcův nesouhlas Řecko. S juniorským výběrem vybojoval v roce 2003 bronz na mistrovství světa.

Reklama