Hlavní obsah

Basketbalisté Indiany a Dallasu srovnali krok se soupeři

NEW YORK

Obhájci titulu z Detroitu nedokázali v semifinále Východní konference basketbalové NBA využít podruhé výhodu domácího prostředí a Indianě podlehli 83:92. Vyrovnat stav série hrané na čtyři vítězství na 1:1 dokázal také v Západní konferenci Dallas, který na hřišti nejlepšího týmu základní části Phoenixu vyhrál 108:106. Třetí zápasy jsou na programu v pátek.

Článek

Pro Indianu prestižní duel v Detroitu nezačal dobře. Pacers, kteří tu v základní části přišli po bitce s diváky na velkou část sezony o několik klíčových hráčů, po většinu zápasu prohrávali. Rozhodující náskok získali až jedenáctibodovou šňůrou ve čtvrté čtvrtině.

"Myslím, že žádný profesionální tým by nezvládl to, co my," prohlásil Jermaine O'Neal, který si po detroitské rvačce odpykal trest na 15 zápasů. "Náš cíl se nezměnil. Chceme se dostat do finále NBA a vyhrát titul," dodal nejlepší střelec hostů.

Ve Phoenixu rozhodl o vítězství Dallasu Dirk Nowitzki. Německý reprezentant proměnil necelých sedm sekund před koncem dvoubodový pokus ze čtyř metrů a následný tříbodový hod Quentina Richardsona, který mohl skóre otočit, skončil se sirénou na obroučce.

Hlavní postavou zápasu byl Michael Finley, jenž proměnil 16 z 18 střel a při pokusech z tříbodové vzdálenosti minul ze šesti hodů jen jeden. Celkem k vítězství přispěl 31 body. "Je zkrátka dobrý a dobří hráči vyhrávají zápasy," uvedl trenér Phoenixu Mike D'Antoni.

Dallas se tentokrát spolehl na tvrdší obranu, na kterou hned v prvním poločase doplatil Joe Johnson. Po ostrém faulu Jerryho Stackhouse upadl obličejem na zem a utrpěl lehký otřes mozku. Vyšetření v nemocnici pak odhalilo, že má i zlomenou kost pod levým okem. Nyní ho čeká operace a zmešká minimálně příští zápas. Ten se hraje rovněž v pátek v Dallasu.

Výsledky - 2. kolo play-off:
Detroit - Indiana 83:92
Nejvíce bodů: Prince 24 - O´Neal 22
Nejvíce doskoků: Wallace 16 - Foster 20
Nejvíce asistencí: Billups 10 - Tinsley 12
Stav série: 1:1
Phoenix - Dallas 106:108
Nejvíce bodů: Stoudemire 30 - Finley 31
Nejvíce doskoků: Stoudemire 16 - Nowitzki a Dampier 12
Nejvíce asistencí: Nash 13 - Finley a Stackhouse 5
Stav série: 1:1

Reklama