Hlavní obsah

Basketbalisté New Jersey se možná přestěhují

NEW YORK

Basketbalisté Nets se možná brzy přesunou z New Jersey do Brooklynu. Realitní společnost Bruce Ratnera, která již delší dobu usiluje o koupi tohoto klubu NBA, údajně nabídla současným vlastníkům 300 miliónů dolarů. Předčila tak nabídku skupiny vedené Charlesem Kushnerem, která hodlala do udržení klubu v New Jersey investovat 267,5 milionu dolarů.

Foto: ČTK

Finalistům posledního ročníku NBA z New Jersey hrozí stěhování

Článek

Všichni zájemci budou mít možnost předložit své upravené nabídky ještě jednou začátkem ledna. "Budeme se dál aktivně snažit o koupi New Jersey Nets a jsme odhodláni udržet tým v New Jersey," prohlásila Kushnerova mluvčí. Funkcionáři klubu ale zatím dávají větší šance konkurenční Ratnerově nabídce.

Ratner by rád basketbalisty Nets přestěhoval do arény v novém bytovém a nákupním komplexu, který vybudoval v Brooklynu za 2,5 miliardy dolarů. "My Nets dostaneme," prohlásil minulý týden na tiskové konferenci, na níž ho doprovázeli například starosta New Yorku Michael Bloomberg, architekt Frank Ghery a rapová hvězda Jay-Z, jenž je zároveň jedním ze spolumajitelů klubu.

Kushnera vyšetřují úřady

Kushner by naopak Nets rád udržel v současné Continental Airlines Areně. Do její renovace chce vložit 125 milionů dolarů. Jeho šance na úspěch ale snižuje vyšetřování státních úřadů, které se zajímají o jeho obchodní i osobní smlouvy.

Klub byl blízko stěhování už v roce 1998, kdy o něj usiloval počítačový magnát Charles Wang z Long Islandu. Někteří z majitelů ale odmítli tým prodat někomu, kdo by ho z New Jersey přestěhoval do New Yorku. Přestože podobné sentimentální důvody mohou hrát roli i tentokrát, dokumenty o plánovaném prodeji ale obsahují klauzuli, podle níž klub připadne nejvyšší nabídce.

Reklama

Související témata: