Hlavní obsah

Basketbalistky USK nabraly při cestě ze Španělska zpoždění deset hodin

PRAHA

Ve vyčkávací martyrium v madridské letištní hale se změnila čtvrteční zpáteční cesta basketbalistek ZVVZ USK Praha ze zápasu Evropské ligy v Salamance. Vysokoškolačky sice měly domů dorazit před šestou hodinou večerní, nakonec ale na Ruzyni přistály až v pátek ve čtyři ráno, tedy s desetihodinovým zpožděním. Na vině bylo špatné počasí a pak i porucha letadla.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér USK Lubor Blažek.

Článek

"Výborný výjezd se vším všudy," prohlásil s ironií v hlase manažer USK Marek Kučera. Pražanky na cestu do Salamanky nebudou vzpomínat v dobrém. Ve středu večer tam utrpěly vysokou porážku o 28 bodů a pak se při zpáteční cestě nedobrovolně zdržely v Madridu, kam dorazily už hodinu po poledni.

Nejprve doplatily na to, že se v Praze kvůli špatnému počasí zdrželo letadlo, s nímž měly odletět ze španělské metropole. Když po šesti hodinách do stroje nastoupily, vzápětí se v devět hodin večer dozvěděly, že má poruchu. Znovu tak musely jít čekat zpět do letištní haly na to, až z Prahy dorazí náhradní letadlo.

Setkání s fotbalisty Sparty

S ním se odlepily od země až hodinu po půlnoci. "Čas na letišti jsme trávili různě, většinou nakupováním. Při dvojím čekání jsme zvládli dvě kola nákupů, aspoň jsme sehnali nějaké dárky na Vánoce. Měli jsme obsazený stůl také v jednom bistru, v němž jsme se postupně střídali," popisoval Kučera. V příletové hale ruzyňského letiště pak po čtvrté hodině ranní došlo k zajímavému setkání basketbalistek s fotbalisty pražské Sparty.

Ti se vraceli ze zápasu Evropské ligy z Palerma a do české metropole dorazili v mnohem lepší náladě než hráčky USK, protože si v předstihu zajistili účast v jarních vyřazovacích bojích. Sparťané pak zvědavě zjišťovali, proč se basketbalistky vracejí tak pozdě, když hrály svůj zápas už ve středu večer. Pozdravit se třeba stačili i dva jmenovci: brankář Sparty Jaromír Blažek a kouč USK Lubor Blažek.

Reklama