Hlavní obsah

Bryant nastřílel v NBA proti Portlandu 65 bodů

NEW YORK

Basketbalista Kobe Bryant z Los Angeles Lakers nastřílel v pátečním utkání NBA 65 bodů a jeho tým zvítězil nad Portlandem 116:111 po prodloužení. Jen jednou v životě dosáhl Bryant lepšího výsledku, to když dal před rokem v lednu proti Torontu 81 bodů; přes padesátibodovou hranici se ale dostal už popatnácté.

Článek

Bryant zářil především v poslední čtvrtině, kdy nastřílel do soupeřova koše 24 bodů, v prodloužení přidal ještě devět. V pátečním programu zámořské ligy čněl jeho výkon nad všemi, nikdo jiný nezaznamenal ani polovinu jeho součtu.

Lakers zvítězili po sedmi prohrách za sebou, v posledních dvou minutách základní hrací doby přitom díky třem Bryantovým trojkám vymazali soupeřův sedmibodový náskok. "Jsem hlavně šťastný, že jsme vyhráli. Už jsme to potřebovali," konstatoval Bryant. "Byl prostě úžasný. Kdyby třeba jednou minul, měli bychom šanci tady vyhrát. Ale on se pořád trefoval," prohlásil obdivně Zach Randolph, s 31 body nejlepší střelec Portlandu.

Phoenix, který už má jistou účast v play off, prohrál doma o 22 bodů s Detroitem. Druhý nejúspěšnější celek letošní ligové sezony si v obraně nevěděl rady především s detroitským náhradníkem Ronaldem Murraym, který zasáhl do utkání až po zranění Chaunceyho Billupse a dal 25 bodů. Vítězná série Suns tak skončila po šesti zápasech.

Dallas naopak po dvou porážkách opět zabral a zdolal Boston 106:101. Poslední čtvrtinu, před níž ještě hosté vedli, ovládl německý reprezentant Dirk Nowitzki, který ke svým dosavadním 11 bodům přidal dalších devatenáct. Třicet bodů nastřílel i jeho spoluhráč Josh Howard.

Toronto - Houston 100:114, Philadelphia - Utah 89:88, Charlotte - LA Clippers 93:102, New York - New Orleans 90:92, Golden State - Minnesota 106:86, Dallas - Boston 106:101, Phoenix - Detroit 83:105, LA Lakers - Portland 116:111 po prodl., Miami - Sacramento 103:97.

Reklama