Hlavní obsah

ČR - Srbsko 25:30 Házenkářky nedokázaly v obraně zastavit Srbsko, které přijelo bez čtyř stávkujících opor

Zlín

Tajně věřily, že doma udrží neporazitelnost v kvalifikace ME i proti nejsilnějšímu celku skupiny Srbsku. České házenkářky však ve Zlíně podlehly 25:30. Přesto jim to nebere postupové vyhlídky. Cesta reprezentantek na prosincový šampionát do Švédska povede přes červnové úspěchy v Itálii a doma proti Ukrajině.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Česká reprezentantka Iveta Luzumová mezi Srbkami. Na snímku dále Sladana Pop-Lazičová (vlevo) a Marija Obradovičová.

Článek
Fotogalerie

Potkaly se dva týmy s dosud plným bodovým ziskem. Srbsko ale nepřivezlo čtyři klíčové hráčky, Cvijičová, Damnjanovičová, Lekičová a Tomaševičová stávkují. Český tým tohoto oslabení chtěl využít, jenže musel těsně před začátkem zápasu ještě řešit administrativní zádrhel. Na soupisce totiž chybělo jméno Michaely Hrbkové. „Docela mi zatrnulo, naštěstí zůstalo políčko v zápisu volné, takže mě tam ještě mohli dopsat. Možná mě to správně nakoplo do zápasu," říkala spojka bundesligového Göppingenu, která byla nejlepší domácí střelkyní.

Češky začaly směle, po úvodní čtvrthodině to bylo 7:7, až potom soupeřky získaly alespoň malý náskok. Klíčový okamžik nastal brzy po zahájení druhého poločasu, kdy se domácí reprezentace držela ještě na dostřel (19:21), jenže Srbky pak utekly ve skóre šňůrou tří gólů a český tým celkem sedm minut čekal na trefu. Proti agresivně hrajícím soupeřkám manko zmenšit už nedokázal, bohužel k tomu přispěly i dvě zahozené sedmičky. „Měly jsme problém s obranou, dávaly nám lehké góly. Tam jsme se měly víc kousnout, mluvit spolu a blokovat střely," přiznala v České televizi Hrbková.

„Ke konci už nám trochu odcházely síly. Bohužel obranou jsme Srbsko nezastavily a chyběly nám branky z trháků, za celý zápas se vlastně nepovedl žádný brejk a útok jsme cpaly přes zahuštěný střed, nedařilo se roztáhnout hru do křídel." líčila kapitána Iveta Luzumová. „Mně se zdá konečný výsledek docela krutý. Bohužel se nám nedařilo plnit v obraně, co jsme natrénovaly. Nevycházel záměr přerušovat srbské kombinace. Našim gólmankám jsme vůbec nepomohly," doplnila Kamila Kordovská.

Kvalifikace ME 2016 házenkářek - Zlín
Česko - Srbsko 25:30 (15:17)
Nejvíce branek: Hrbková 7/2, Kordovská 5, Luzumová 3/2 – Krpežová 8/1, Živkovičová 6/2, Popová-Lazičová 6. Rozhodčí Hansen, Pettersen (oba Nor.), vyloučení 3:5, sedmimetrové hody 7/5: 4/3, 1100 diváků.
1. Srbsko330096:696
2. Česko320182:654
3. Ukrajina200245:580
4. Itálie200234:650

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články