Hlavní obsah

New Jersey změna trenéra prospěla

NEW YORK

Basketbalistům New Jersey pondělní změna trenéra prospěla a pod vedením Lawrence Franka vyhráli i druhý zápas. Na půdě Orlanda se ve čtvrtek předvedl především Jason Kidd, který v druhé čtvrtině zavelel k obratu a při výhře 89:79 nastřílel celkem 33 bodů.

Článek

"Proti jakémukoli soupeři musejí vaši nejlepší hráči ukázat, co umějí," poděkoval Frank svým oporám v čele s Kiddem. "Právě on je tím důvodem, že Nets byli za poslední dva roky pokaždé ve finále NBA," dodal trenér, který převzal vedoucí mužstvo Atlantické divize.

Orlando sice mělo lepší nástup a první čtvrtinu o tři body vyhrálo, jenže na začátku druhého dějství dal Kidd prvních 14 bodů New Jersey a strhl ostatní. "Rád klukům nahrávám, aby se taky zapojili. Ale spoluhráči i trenér spíš chtěli, abych střílel co nejvíce sám. To se mi v první půli dařilo," komentoval svých 22 bodů v polovině duelu. Když přidal i deset doskoků a osm asistencí, málem se mu podařil ceněný triple-double.

Kanonýr Orlanda Tracy McGrady se před úvodním hvizdem dozvěděl, že jej fanoušci vybrali do zahajovací sestavy pro Utkání hvězd, a doložil to vizitkou nejlepšího střelce domácích. Do statistik si zapsal 22 bodů a šest doskoků.

Mistr prohrál

Obhájci titulu ze San Antonia se museli ve čtvrtek doma proti lídrovi celé NBA Sacramentu smířit s porážkou 91:96, loňským mistrům nepomohlo ani 35 bodů Tima Duncana. Sacramento přitom mělo tragický začátek, z deseti pokusů skončily v koši jen dva a San Antonio uteklo na 16:5.

Jenže Kings postupně srovnali skóre, převzali vedení a v závěru odrazili i nápor domácích, když se jim podařilo dotáhnout na čtyřbodový rozdíl (87:91). Náhradní rozehrávač Sacramenta Bobby Jackson ale snahu Spurs zmrazil, když trefil trojku i následný trestný hod.

I v třetím čtvrtečním zápase slavili úspěch hosté: Portland odjel z Atlanty s vítězstvím 93:85.

Výsledky
Orlando - New Jersey 79:89, Atlanta - Portland 85:93, San Antonio - Sacramento 91:96.

Reklama