Hlavní obsah

Nowitzki pomohl 39 body ukončit neúspěšnou sérii Dallasu

NEW YORK

Basketbalistům Dallasu se povedlo v NBA přerušit sérii pěti porážek, když zvítězili v Madison Square Garden nad New Yorkem v prodloužení 124:114. V nedělním utkání zářil Němec Dirk Nowitzki, který nastřílel 39 bodů a doskočil 15 míčů. V prodloužení, které Dallas vyhrál jasně 12:2, přispěl k úspěchu sedmi body.

Článek

Dlouho se zdálo, že texaský tým si připíše poprvé od roku 2000 šestou porážku po sobě. Dallas téměř celý zápas prohrával, v prvním poločase až o 15 bodů, ale v závěru vyrovnal a prodloužení zcela ovládl. Hráčům Knicks se v něm nepovedlo ani jednou skórovat ze hry.

"Hráli jsme dobře, měli jsme to vyhrát v normální hrací době. Ale dali jsme jim šanci," uvedl domácí kouč Mike D'Antoni, jenž vyzdvihl výkon Nowitzkého a Joshe Howarda, který pomohl Dallasu 31 body a 14 doskoky.

Už ve druhé čtvrtině skončil zápas Phoenixu s Detroitem pro domácí hvězdu Shaquilla O'Neala. Rozhodčí poslal mohutného pivota ze hřiště ze drsný faul na Rodneyho Stuckeyho, kterého O'Neal při blokování strhl prudce na zem.

"To jsou prostě fyzikální zákony, které říkají, že tělo v pohybu se stále pohybuje. A když se dvě tělesa ve vzduchu střetnou, to menší dopadne mnohem tvrději," líčil po utkání výmluvně O'Neal, který odmítal opustit palubovku a dlouho se s rozhodčím hádal. "Šel jsem po míči, ten mrňous zkrátka narazil do zdi," uvedl 216 centimetrů vysoký pivot, jehož hmotnost se pohybuje kolem 150 kg.

Před odchodem ze hřiště O'Neal nastřílel 12 bodů. Hlavním strůjcem vítězství Phoenixu 104:86 byl Amare Stoudemire, jenž oslavil své 26. narozeniny 29 body.

Osmou porážku za sebou utrpěla Minnesota, která prohrála v Denveru 84:90.

NBA:
Toronto - Miami 107:96, Charlotte - Orlando 85:90, Sacramento - San Antonio 88:90, Denver - Minnesota 90:84, Phoenix - Detroit 104:86, New York - Dallas 114:124 po prodl.

Reklama