Hlavní obsah

Welsch hledá v Bostonu prostor

BOSTON

Jiřímu Welschovi začíná středečním zápasem s Miami jeho druhá sezóna v NBA, ale třiadvacetiletý český basketbalista zatím hledá herní prostor v bostonském mužstvu. Minulý ročník prožil v dresu Golden State Warriors, kde si zahrál 37 utkání, ale v průměru byl na hřišti zhruba jen šest minut. Podobné vyhlídky se mu rýsují i v kádru Celtics.

Článek

Tam přišel jediný český hráč v zámořské soutěži před týdnem z Dallasu a stihl poslední dvě přípravná střetnutí. Obě Welschův nový tým vyhrál, on však dostal příležitost pouze na několik minut a dal jediný koš. "Narychlo přivykám hodně běhavému stylu mužstva, postavenému na obraně a chci se prosadit, jen doufám ve větší prostor na hřišti," tvrdí český hráč, patřící mezi 78 cizinců na soupiskách.

Welsch dosud bydlí v hotelu ve Walthamu, kousek od tréninkového centra Celtics, zhruba 20 minut jízdy autem z Bostonu. Kouč Jim O'Brien s ním počítá pro roli náhradníka rozehrávače. Jenže na tomto postu působí největší hvězda Bostonu Paul Pierce, který je na palubovce v průměru 38 minut. "Rádi bychom využili Welschových střeleckých dispozic, ale není v lehké pozici, neboť unaveného Pierce může střídat i Brown," naznačuje trenér.

Soutěž už začala

Za největšího favorita soutěže, která se rozjela už třemi nočními zápasy, platí mezi 29 celky obhájce titulu San Antonio, jež hvězdu Duncana pojistilo sedmiletou smlouvou, zajišťující mu 122 miliónů dolarů.

Los Angeles Lakers začínají bez Bryanta, jehož koleno není po operaci ještě fit, navíc byl obviněn ze znásilnění a hrozí mu až doživotní vězení. Soudní proces se však potáhne řadu měsíců, takže hvězda může po uzdravení začít hrát. Lakers nalákali do kádru 40letého střelce Malona z Utahu, posilou je i další veterán Payton z Milwaukee.

Dallasu chybí zraněná evropská hvězda, Němec Nowitzki má výron kotníku.

Reklama

Související témata: