Hlavní obsah

Zlatý set zajistil hráčkám Brna čtvrtfinále Vyzývacího poháru

CHARLEROI

Volejbalistky KP Brno postoupily nečekaně do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V dnešní osmifinálové odvetě zvítězily v belgickém Charleroi po tuhém boji 3:2 a po domácí prohře Brna 1:3 rozhodoval o postupujícím zlatý set. Ten vyhrály Brňanky, stejně jako předcházející tie-break, shodně 15:9. Dramatická bitva trvala 122 minut. Ve čtvrtfinále se KP Brno střetne s Igtisadči Baku.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Odehráli jsme skvělý zápas. Vyšla nám i malá změna v sestavě," řekl trenér Ondřej Marek, který posunul na místo smečařky Melichárkovou a na její pozici libera zaskočila Valtrová. Tímto tahem se zvýšila útočná aktivita jeho svěřenkyň.

Přitom Moravanky nevstoupily do odvety nejlépe. V prvním setu se nechaly zaskočit tlakem soupeřek a prohrály 17:25. Postupně ale český vicemistr zpřesnil kombinační souhru, začal se častěji prosazovat v útoku a výsledek otočil. Brňanky zvládly lépe koncovku druhého setu, ve třetím dějství své soupeřky vůbec nepustily do hry a zvítězily 25:11.

Belgický tým se ještě jednou vzchopil ve čtvrtém setu, kdy srovnal krok a zpřesnil podání. V závěrečném tie-breaku už ale vzaly režii hry kondičně lépe připravené Brňanky, který si postupně zajistily jasný náskok a proměnily hned první mečbol.

V obdobném duchu se odehrál i zlatý set. Nervózně hrající domácí volejbalistky nedokázaly čelit tlaku Brna. Charleroi sice vedlo ještě 7:5, v závěru ale odpadlo a přenechalo iniciativu soupeřkám.

"Ubránili jsme hlavní útočné opory soupeře. V závěrečném tie-breaku i zlatém setu se projevila mnohem lepší kondice našeho mladého týmu. Naopak přestárlým oporám Charleroi už docházely síly. Závěr jsme měli pod kontrolou," uvedl Marek.

Odvetné utkání osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistek:
Dauphines Charleroi - KP Brno 2:3 (17, -21, -11, 18, -9), zlatý set 9:15
Rozhodčí: Viktirioniová-Lisiová (SR), Herneth (Dán.). Čas: 122 min. Diváci: 300. První zápas: 3:1, postupuje Brno.
Sestava Brna: Melichárková, Útlá, Straková, Vincourová, Svobodníková, Onderková, libero Valtrová - Širůčková, Vitoulová, Staňková, Jiroušková, Rozkydálková.

Reklama

Související témata: