Hlavní obsah

Enge pojede i letos MS vozů GT1 za tým Young Driver AMR

PRAHA

Český automobilový jezdec Tomáš Enge bude i v letošním roce startovat v mistrovství světa FIA vozů kategorie GT1 v týmu Young Driver AMR. Nadále tak bude usedat za volant speciálu Aston Martin DBR9, s kterým obsadil v minulé sezóně společně s týmovým kolegou Darrenem Turnerem z Velké Británie čtvrté místo v konečném hodnocení seriálu.

Foto: Sport.cz

Tomáš Enge s vozem Aston Martin.

Článek

"Jsem velmi šťastný, že budu pokračovat v šampionátu i v týmu. V tuto chvíli netuším, kdo bude mým týmovým kolegou. Ohledně druhého jezdce je situace otevřená," uvedl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Stejně jako před rokem si před sebe staví nejvyšší cíl, tedy získat titul. "Bohužel na některých závodech nám to loni nevyšlo, z čehož jsme si všichni vzali ponaučení. Důležité bude, abychom zajížděli konstantní výsledky a sbírali body," přál si čtyřiatřicetiletý jezdec.

Enge společně s Turnerem v loňské sezóně třikrát skončili na stupních vítězů. Na Nürburgringu zvítězili, v Brně a v Brazílii byli druzí. První závod v letošním seriálu MS čeká libereckého rodáka i celý tým v březnu v Abú Zabí, na Masarykově okruhu se tentokrát nepojede.

Reklama