Hlavní obsah

Jednání o příští sezóně F1 je stále na mrtvém bodě

LONDÝN

Mezinárodní automobilová federace (FIA) i po úterním jednání s Asociací stájí formule 1 (FOTA) odmítá ustoupit od úsporných opatření pro příští sezónu. Za zavedením rozpočtového stropu si stojí i přesto, že většina stájí pohrozila odchodem ze šampionátu, pokud nové regule vstoupí v platnost.

Článek

"Bohužel, zástupci FOTA prý nemají pravomoc jednat o pravidlech týkajících se financí. V podstatě se o tom vůbec nechtěli bavit," citovala agentura AP prohlášení FIA. "Na jednání jsme se nikam nepohnuli, protože jejich nabízené varianty řešení na snížení nákladů jsou k ničemu a vedlo by to jen k dalším závodům v utrácení," uvedla federace.

FOTA je s FIA již delší dobu ve sporu kvůli zavedení úsporných opatření, mezi něž patří volitelný rozpočtový strop ve výši 40 miliónů liber. Ten měl přilákat do formule nové týmy, protože kdo na něj přistoupí, bude mít oproti ostatním výhody v technologické oblasti.

FIA minulý týden zveřejnila seznam stájí pro příští ročník šampionátu, kde figurují všechny stávající týmy i tři nováčci Campos Grand Prix, Manor Grand Prix a USF1. Ferrari a spol. však stále odmítají přistoupit na změnu pravidel. Řešení by mělo padnout do pátku, ale pokud nedojde k dohodě, FIA už dříve oznámila, že místo rebelujících týmů zařadí do seriálu další nové stáje.

Reklama

Související témata: