Hlavní obsah

Massa je připraven svést s Räikkönenem boj o post jedničky

PRAHA

"Zapomeň, že přijdeš jako jasná jednička!" Takový vzkaz vyslal pilot stáje Ferrari Felipe Massa svému budoucímu parťákovi Kimimu Räikkönenovi, který v příští sezóně mistrovství světa vozů formule 1 nahradí v italském týmu sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

Článek

"Dosud jsem pomáhal týmu, kde se dalo. To se ale změní," uvedl pětadvacetiletý Brazilec v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport. Ferrari v letošní sezóně vyhrálo devět závodů z osmnácti, Massa ochutnal poprvé v kariéře opojný pocit vítězství při Velké ceně Turecka a v neděli si zopakoval dekorování nejlepšího pilota na okruhu v Interlagosu, na němž nadšené publikum oslavovalo první brazilského vítěze od roku 1993, kdy zde vyhrál Ayrton Senna.

Cíl Massovy mise během první sezóny ve Ferrari byl jednoznačný: udělat vše pro to, aby Schumacher získal osmý titul a stáj z Maranella se vrátila na trůn. "Nemyslím si, že v příští sezóně budu povinen pouštět Kimiho před sebe. Patří k nejlepším pilotům, ale přichází do nového týmu a bude jen na něm, aby si pozici jedničky vydobyl. Bude to tuhý, ale férový boj," slíbil Massa.

Brazilský pilot si vítězstvím na domácím okruhu splnil svůj dávný sen. "Byl to můj životní cíl. Závodník nezažije větší emoce, než před vlastním publikem," vzpomínal na nedělní oslavy. A přiznal, že vítězství v Interlagosu posunulo jeho cíle o kus dál. "Vyhrát mistrovství světa by také nebylo špatné," uzavřel se smíchem třetí muž letošního šampionátu.

Ferrari letošní těsný duel s obhájcem titulu Fernandem Alonsem a jeho stájí Renault nakonec v napínavém závěru sezóny prohrálo. Schumacher uzavřel svou bohatou kariéru druhým místem a stejná pozice připadla "Rudým" i v Poháru konstruktérů.

Reklama

Související témata: