Hlavní obsah

Australan Bayliss ovládl superbiky ve Phillip Islandu

PHILLIP ISLAND

Troy Bayliss v neděli vyhrál oba závody mistrovství světa superbiků na okruhu v australském Phillip Islandu. Osmatřicetiletý domácí závodník, který se chystá po sezóně ukončit kariéru, tak po dvou závodních víkendech jasně vede celkové pořadí seriálu. Minulý týden totiž v Kataru jeden závod vyhrál a ve druhém skončil čtvrtý.

Článek

Po šestém místě v kvalifikaci se závod v Austrálii vůbec nevydařil českému závodníkovi Jakubu Smržovi. První jízda pro něj po pádu skončila už ve třetím kole, kdy se pohyboval na jedenácté pozici, a ve druhé pak po výletu mimo trať a trestu za předčasný start skončil osmnáctý.

Po dobrém začátku závodního víkendu tak musel překousnout velké zklamání. "Osmnácté místo v cíli je hrozné a není rozhodně obrazem mých představ. V příštích závodech tak mám nejen co dohánět, ale také chci dokázat, že mezi nejlepší jezdce opravdu patřím," uvedl v oficiální tiskové zprávě.

Baylisse na cestě za vítězstvím nezastavilo ani osm stehů, které měl po pádu v kvalifikaci v lokti. V prvním závodě nadělil soupeřům více než čtyři sekundy. Ve druhé musel kvůli ulitému startu za trest projet boxovou uličkou, ale i tak měl více než vteřinový náskok před Španělem Carlosem Chekou.

Výsledky:
1. závod: 1. Bayliss (Austr./Ducati) 34:22,933, 2. Corser (Austr./Yamaha) -4,221, 3. Fabrizio (It./Ducati) -4,738, ...Smrž (ČR/Ducati) - nedokončil.
2. závod: 1. Bayliss 34:35,284, 2. C. Checa (Šp./Honda) -1,127, 3. Nieto (Šp./Suzuki) -4,395, ...18. Smrž -42,537.
Průběžné pořadí MS: 1. Bayliss 88 bodů, 2. Nieto 61, 3. Xaus (Šp./Ducati) 59, ...14. Smrž 13.

Reklama