Hlavní obsah

Motokrosový talent Neugebauer bojuje o život

BRNO

Sedmnáctiletý motokrosový závodník Filip Neugebauer se ve středu vážně zranil při tréninku ve Slavkově u Brna. Po jednom skoku se jeho motocykl po dopadu zabodl do země a jezdec si při nárazu na řídítka a stroj poškodil plíce, má také četná zranění v břišní krajině a v oblasti ledvin.

Foto: Internet

Ilustrační foto.

Článek

Motokrosař byl převezen vrtulníkem do Úrazové nemocnice v Brně, kde leží v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče. Neugebauer už absolvoval dvě operace a lékaři se snaží zastavit krvácení v břišní krajině.

Se čtvrtým jezdcem loňského mistrovství republiky ve třídě do 125 ccm na novém okruhu ve Slavkově trénoval úřadující šampion této kubatury Jan Brabec. "Filipův pád jsem neviděl, neboť jsem měl problémy s motocyklem a opravoval ho mimo trať. Když jsem se vrátil, tak už pan Hrdinka, který byl na okruhu, přivolával lékařskou pomoc," řekl ČTK Brabec. Na podobném místě prý spadl před týdnem. "Naštěstí to bylo bez následků. Zemina na trati si ještě úplně nesedla," uvedl motokrosař.

Neugebauer skončil loni třetí na mistrovství světa juniorů. Letos se tento šampionát uskuteční v Jiníně a jezdec z týmu EMOS měl být jednou z hlavních českých nadějí. O minulém víkendu skončil Neugebauer na třetí místě v úvodním podniku domácího mezinárodního motokrosového šampionátu v Pacově.

Reklama