Hlavní obsah

Plochodrážnímu šampiónovi Gollobovi hrozí až pět let vězení

VARŠAVA

Až pět let vězení hrozí úřadujícímu mistrovi světa na ploché dráze Polákovi Tomaszi Gollobovi. Prokuratura v Bydhošti ho obžalovala mimo jiné z falšování podpisů na dokumentech k žádostem o úvěr.

Foto: Pavel Fišer

Tomasz Gollob

Článek

Na případ policii upozornila Gollobova manželka Brygida. V letech 2003, 2004 a 2006 až 2008 údajně zfalšoval její podpis na podkladech pro úvěry. Odborné posudky potom skutečně vyloučily, že by dokumenty podepsala ona sama. Úvěry, které díky falešným podpisům Gollob získal, ale splácel. Nyní jezdce čeká soud.

Údajné falšování podpisů není jediným případem, kdy měl Gollob problém se zákonem. Letos v lednu ho soud potrestal pokutou ve výši 13 500 zlotých (asi 81 200 korun) za daňové podvody. Ještě vyšší pokutu dostal jeho otec, podle rozsudku Gollobovi zatajili skutečnou výši svých příjmů.

Brygida Gollobová také už dříve vyšetřovatelům tvrdila, že její manžel ji a jejich dceru Wiktorii týral. Nicméně letos v dubnu prokuratura trestní řízení v tomto případu zastavila.

Čtyřicetiletý Gollob je úřadujícím mistrem světa mezi jednotlivci i v závodech družstev. Je také nositelem titulu Osobnost roku 2010 Mezinárodní motocyklové federace (FIM).

Reklama