Hlavní obsah

Životní úspěch! Krajčovič se dostal poprvé na stupně vítězů v závodě MS ve flattracku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životní úspěch! Český jezdec Ervín Krajčovič se dostal poprvé na stupně vítězů v závodě mistrovství světa ve flattracku. V Pardubicích dojel na druhém místě. „Jsem maximálně spokojený. První místo nebylo daleko, ale jelo se strašně rychle. Slavit budu hodně," smál se Krajčovič, který pro české barvy vybojoval historicky první umístění na stupních vítězů v této disciplíně. V průběžním pořadí šampionátu je pátý. Z vítězství se radoval Ital Danielle Moschini.

Foto: Petr Makušev

Český reprezentant Ervín Krajčovič se dostal poprvé na stupně vítězů v závodě mistrovství světa ve flattracku.

Článek

Flattrack je americkou variantou tradiční ploché dráhy. Do areálu v Pardubicích dorazilo na tři desítky jezdců z jedenácti zemí světa. „Souboje byly kolo na kolo a loket na loket. Došlo také na pády, ale mě se naštěstí kolize vyhýbaly," oddechl si Krajčovič, který vyhrál hned svojí první jízdu. V dalších třech v základní části bral vždy druhé místo, což mu stačilo na postup do finále z druhé příčky.

„Strategie byla jasná – co nejlépe odstartovat, vyhnout se větším soubojům. Věděl jsem, že když se zbytečně do něčeho nezapletu, tak rychlost na to jet s nejlepšími mám," dodal Krajčovič, který funguje také v dakarském týmu ORION – Moto Racing Group.

Ve finále český jezdec na KTM útočil na první místo. „Jenže Ital Moschini udělal chybu a já ho málem trefil. Kvůli tomu jsem se propadl na třetí příčku. Trvalo kolo  a byl jsem zpět druhy a snažil se tlačit. Ale už jsem dojel druhý. Super bylo, že jsme si udělali náskok, za námi to byla celkem mela," přiznal stříbrný muž pardubického závodu.

Na třetím místě dojel Francouz Sébatien Jeanpierre na Kawasaki. Desátý skončil další český jezdec Ondřej Svědík, na čtrnáctém pak Jiří Kraus.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články