Hlavní obsah

Kopecký je ve Švédsku šestnáctý, ale porazil Loeba

KARLSTAD

V čele Švédské rallye se po čtvrteční divácké supererzetě usadil bývalý pilot týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister z Finska. Jan Kopecký s fabií WRC do druhého podniku mistrovství světa vstoupil šestnáctým místem, ale získal cenný skalp úřadujícího šampióna Sébastiena Loeba, který svůj citroën C4 dovezl až na 19. příčce.

Foto: Czech Rally Team Kopecký

Jan Kopecký s Filipem Schovánkem na trati Švédské rallye.

Článek

"Supererzeta byla sice měřená, ale měla jednoznačně charakter divácké show. Test jsem si náramně užil a dosaženému času nepřikládám výraznější váhu, bojovat o každou vteřinu se začne až s pátečním ránem," hodnotil úvod soutěže Kopecký v tiskové zprávě svého týmu.

Gardemeister se soukromým mitsubishi zvládl 1860 metrů dlouhý úsek na hipodromu v Karlstadu v čase 1:31,9 minuty a byl o půl sekundy rychlejší než obhájce prvenství na švédském sněhu a jednička továrního Fordu Marcus Grönholm. Jezdci ze Skandinávie zabrali prvních šest míst.

Loeb při premiéře nového citroënu C4 na sněhu ztratil na vítězného Gardemeistera osm vteřin. Od pátku do neděle čeká posádky dalších 19 rychlostních zkoušek.

Švédská rallye - po úvodní supererzetě
1. Gardemeister (Fin./Mitsubishi)1:31,9
2. Grönholm (Fin./Ford)+ 0,5
3. P. Solberg (Nor./Subaru)+ 0,6
4. Hirvonen (Fin./Ford)+ 1,4
5. Latvala (Fin./Ford)+ 2,2
6. Flodin (Švéd./Subaru)+ 2,6
7. Stohl (Rak./Citroën)+ 2,8
Sordó (Šp./Citroën).
9. Galli (It./Citroën)+ 3,0
10. H. Solberg (Nor./Ford)+ 3,9
...
16. Kopecký (ČR/Škoda)+ 6,1
32. Prokop (ČR/Mitsubishi)+ 11,9

Reklama

Související témata: