Hlavní obsah

Rallye na Novém Zélandu vede zatím Solberg

AUCKLAND

Úřadující světový šampión Petter Solberg z Norska vstoupil nejlépe do čtvrtého závodu seriálu mistrovství světa v rallye - na Novém Zélandu se po čtvrtečních úvodních dvou supererzetách ujal vedení. Před druhým Finem Marcusem Grönholmem s peugeotem, který soutěž vyhrál v předchozích dvou letech, má Solberg se subaru náskok pěti desetin vteřiny.

Foto: Subaru SWRT

Petter Solberg se subaru při shakedownu Rallye Nový Zéland.

Článek

O další desetinu třetí je Estonec Markko Märtin s fordem, který se v průběžném pořadí dělí o vedení se Sébastienem Loebem. Francouzský pilot Citroënu je po úvodním dnu devátý, za Solbergem zaostává o necelých sedm vteřin.

Obě Mitsubishi ze hry

Katastrofální vystoupení předvedly vozy Mitsubishi, piloti Gilles Panizzi z Francie i Fin Kristian Sohlberg si novozélandské cesty užili jen na dvou kilometrech.

První speciálku dokončili na 12. respektive desátém místě, na start druhé se už ale nepostavili. "Oba vozy měly ty samé problémy s elektrikou. Na přesnější příčinu je příliš brzy," bědoval technický ředitel týmu Mario Fornaris.

Mitsubishi se vrátilo do šampionátu v této sezóně po roční absenci, opakovaně však doplácí na nízkou spolehlivost nového modelu Lancer. Vozy měly během dosavadních soutěží potíže už i s převodovkou a závěsem kol.

Mladoboleslavský tým Škoda Motorsport se Rallye Nový Zéland neúčastní. Na startu není ani Roman Kresta.

RALLYE NOVÝ ZÉLAND
po dvou supererzetách (4,2 km)
1. P. Solberg (Nor./Subaru)2:47,6 min.
2. Grönholm (Fin./Peugeot)+ 0,5
3. Märtin (Est./Ford)+ 0,6
4. Duval (Bel./Ford)+ 1,2
5. Rovänperä (Fin./Peugeot)+ 1,8
Hirvonen (Fin./Subaru).
7. H. Solberg (Nor./Peugeot 206)+ 3,1
8. Carlsson (Švéd./Peugeot 206)+ 3,2
9. Loeb (Fr./Citroën)+ 6,7
10. Sainz (Šp./Citroën)+ 8,0

Reklama

Související témata: