Hlavní obsah

Bývalá liberecká hvězda Gyan se představí na olympiádě

ATÉNY

Baffour Gyan, bývalý útočník fotbalového Liberce, s nímž získal na jaře 2002 český mistrovský titul, a nyní působící v Dynamu Moskva, se vešel na soupisku Ghany. Jejím tvůrcem hry pak má být Nedvědův spoluhráč z Juventusu Appiah. Africký celek ve čtvrtek zasáhne do olympijského turnaje.

Článek

Největší hvězdy do Atén přivezly evropské celky. Portugalci sází na Cristiana Ronalda, který obléká dres Manchesteru United, a Italové na hvězdu AC Milán Pirla. V obraně pak hraje další Nedvědův kolega z klubu Chiellini, ale hlavně eso z AS Řím Ferrari. V domácím týmu je i jeden z nedávných mistrů Evropy. Útočník Papadopulos si zahrál i posledních deset minut finále s Portugalskem.

Argentina si hodně slibuje od kanonýra Savioly, který však nemá v Barceloně na růžích ustláno. Obranu jihoamerické země se chystá dirigovat zkušený Ayala z Valencie. Z japonského celku je nejznámější Ono, který zářil na MS 2002 a patří mezi klíčové postavy Feyenoordu. Paraguay si dala na soupisku i útočníka Bayernu Roque Santacruze, ale mnichovský klub se netváří, že by ho do Atén pustil.

Čtvrteční program fotbalu na OH
Muži
sk. B v 19.30 h: Ghana-Itálie, Paraguay-Japonsko
sk. D v 19.30 h: Portugalsko-Irák, Maroko-Kostarika

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články