Hlavní obsah

Soul? Asijský New York. Slušný mumraj, říká gólman ze Sibiře vytrénovaný na korejskou zimu

Soul

Program mají našlapaný, každý den jezdí trénovat do Jihokorejské univerzity, do toho pravidelné taktické mítinky na hotelu a nezbytná regenerace. Přesto si už někteří čeští hokejisté našli čas, aby vyrazili do Soulu za památkami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman české hokejové reprezentace Domink Furch.

Článek

Dominik Furch s brankářským kolegou Francouzem a obráncem Vitáskem zamířili k Císařskému paláci ležícímu jen pár minut cesty od hotelu národního týmu. „Místní architektura se mi opravdu líbí. Tradiční šikmé asijské střechy budov mi přijdou moc pěkné," pochvaloval si výlet gólman Omsku.

A nevadily mu ani teploty hluboko pod bodem mrazu, které v Soulu až do pátku panovaly. „Ze Sibiře jsem na kosu zvyklý, takže mi stačilo jen triko pod bundou a kulich," smál se.

Jen ruch na ulicích téměř desetimiliónové jihokorejské metropole by uvítal menší. „Je to slušný mumraj! Zvlášť po šesté večer, kdy je největší dopravní špička. Právě zácpy mě od dalších výletů za památkami trochu odrazují," přiznává Furch.

„I na mě je tolik lidí na ulicích až moc. Jsem z Českých Budějovic, barák mám na Hluboké, kde taky moc lidí není. A i když s rodinou žijeme ve Spojených státech v Tampě, ta se nedá považovat za velkoměsto. Soul mi připadá jako asijský New York. Nedá se říct, že by to byl můj šálek kávy," přidává svůj pohled Václav Prospal, asistent trenéra.

Reklama