Hlavní obsah

Baseballisté Arrows Ostrava jsou poprvé českými mistry

Ostrava

Baseballisté Arrows Ostrava jsou poprvé českými mistry. V dnešním čtvrtém finále porazili doma 5:3 úřadující šampiony a držitele 21 titulů Draky Brno a sérii vyhráli 3:1 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Baseballisté Arrows Ostrava se poprvé stali českými mistry. Na snímku jdou kapitán týmu Aleš Navrátil (s pohárem) a jeho svěřenci poděkovat fanouškům za podporu.

Článek
Fotogalerie

"Pocity se nedají ani popsat. Dočkali jsme se titulu po hodně dlouhé době. Náš klub slaví 45 let od založení. Je to pro nás o to úžasnější," řekl hrající kapitán Arrows Aleš Navrátil. "V sérii rozhodla asi větší chuť po vítězství. Oslavy budou velké."

Ostravané minulý týden zvítězili v prvních dvou zápasech Czech Series, Draci jejich první mečbol v Brně ještě odvrátili, dnes už ale kapitulovali. Arrows jsou od roku 1995 teprve třetím týmem, kterému se podařilo vzít dlouholetým hegemonům Drakům titul. V roce 2011 to dokázala Technika a před třemi lety pražská Kotlářka.

Ve čtvrtém finále měli Draci lepší úvod a po odpalech Pavla Budského a Martina Červinky vedli 2:0. Pak už ale skórovali především Arrows. V dohrávce čtvrté směny Tomáš Juněc umístěným odpalem doprostřed hřiště stáhl na domácí metu Jakuba Vojáka. Podobným způsobem odpálil i Michael Vykoukal, obrana Draků ale zachybovala a po nezachyceném příhozu na první metu si pro vyrovnávací bod mohl doběhnout Jakub Malík.

V páté směně šli Arrows do vedení nejprve po dvojmetovém Vojákově odpalu a po něm se prosadil Terrell Joyce, jenž odpálil homerun za dva body a nad stadionem byl k vidění menší ohňostroj. Hosté v osmé směně už pouze snížili.

Joyce si přitom v nedělním utkání zranil koleno a jeho dnešní start byl ohrožen. "Rozhodlo se o tom až ráno. Musíme moc poděkovat fyzioterapeutům, kteří mají v péči fotbalisty Baníku. Dali ho opravdu skvěle dohromady. Terrell byl důležitý článek k vítězství," uvedl Navrátil na adresu klíčového pálkaře.

Baseballová extraliga - finále, 4. zápas:
Arrows Ostrava - Draci Brno 5:3, konečný stav série 3:1.

Reklama

Související témata: