Hlavní obsah

Judista Sedmidubský při premiéře na MS skončil ve 3. kole

Rio de Janeiro

Judista Václav Sedmidubský vypadl na mistrovství světa ve 3. kole a ve váze do 73 kilogramů obsadil dělené 17. místo. Při premiéře na velké akci ho v Riu de Janeiro zastavil úřadující mistr Evropy Rok Drakšič ze Slovinska, který utkání ukončil před časovým limitem výhrou na ipon. Předtím Sedmidubský zdolal Leeho Caldera z Nového Zélandu a ve druhém kole Íránce Alího Akbarího.

Foto: Martin Gregor, ČTK

Český judista Václav Sedmidubský (v bílém) v souboji s Lee Calderem z Nového Zélandu.

Článek

Po svém vystoupení byl čtyřiadvacetiletý český judista rozpolcený. "Před turnajem jsem si říkal, že by bylo dobré dojít aspoň do třetího kola, teď mě trochu mrzí, že jsem s Drakšičem vypadl. On je těžký soupeř, i když ne neporazitelný. Ale s odstupem i tento výsledek možná docením," uvedl Sedmidubský, který v dubnu přišel o evropský šampionát kvůli zranění zad.

V prvním kole si sáhl na dno sil. Duel s Calderem musel pracně otáčet a nakonec triumfoval, když dvakrát získal juko. Vyrovnaný zápas s Akbarím vyhrál díky tomu, že soupeř byl třikrát napomínán za pasivitu, zatímco člen USK Praha jen dvakrát.

Duel s Drakšičem byl pro Sedmidubského konečnou. Ve třetí minutě favorizovaný Slovinec skóroval na vazari a krátce před koncem Sedmidubskému uštědřil i ipon. "Rozhodlo už první vazari. Doplatil jsem na jeho oblíbený chvat, i když jsem dobře věděl, že ho používá. Pak bylo těžké zápas otáčet. Na ipon mě hodil už v době, kdy jsem musel riskovat," popisoval druhý český reprezentant, který se v Riu představil.

V pondělí Pavel Petřikov ve váze do 60 kg vypadl hned v prvním kole. Ve čtvrtek nastoupí Jaromír Ježek s Jaromírem Musilem (oba do 81 kg) a v pátek Alexandr Jurečka (do 90 kg). Z českého pohledu bude nejočekávanějším dnem sobota, kdy se představí úřadující evropský šampión Lukáš Krpálek ve váze do 100 kg. Doplní ho ještě Michal Horák.

Reklama

Související témata: