Hlavní obsah

Ze svetru do saka a zpět. Verner v Ostravě mění role i oblečení

Ostrava
Aktualizováno

Za chůze i obědvá, telefon téměř nedá z ruky, rozdává podpisy a pořád má dobrou náladu. Bývalý krasobruslařský mistr Evropy Tomáš Verner v Ostravě neustále přeskakuje z jedné role do druhé. „Pořád se převlíkám. Někdy musím být ve svetru, jindy v obleku, pak v tréninkovém, nebo dokonce v kostýmu,“ popisuje. Jaké pozice na šampionátu zastává?

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ambasador mistrovství Evropy v krasobruslení Tomáš Verner.

Článek

Trenér

„To je moje půda, můj živel,“ tvrdí. Na šampionát připravoval Jiřího Bělohradského společně s Vlastou Kopřivovou. „Díky ní tu roli trenéra můžu zvládat a nemusím být úplně všude,“ vděčí své bývalé trenérce. Vernerovy kontakty se v Ostravě hodily třeba, když se Bělohradskému při tréninku zlomila brusle a pro svého svěřence zařizoval narychlo nápravu.

Moderátor

Vernerovu výřečnost a jazykovou vybavenost využil organizační výbor, a tak majitel kompletní sady medailí z ME zpovídá vítěze všech kategorií přímo v hale, natáčí rozhovory pro Facebook šampionátu a volné jízdy žen by měl spolukomentovat i pro Českou televizi. „Je to náročné, když mi třeba z režie do ucha říkají nějaké pokyny, já mám povídat něco smysluplného a ještě poslouchat, co říká respondent,“ přiznává Verner.

Ambasador

Role, pod níž se dá schovat v podstatě cokoliv spojené s propagací ME. „Vítám lidi, zdravím se s nimi, také se starám, aby naši sportovci byli včas a dobře oblečeni ve správných značkách,“ vyjmenovává Verner. K tomu množství mítinků. „Když den končí poradou se stížnostmi, že někde se něco opomenulo nebo jsem něco špatně řekl, radost z toho nemám a usíná se mi hůř, protože se snažím dělat vše na sto procent,“ přiznává.

Bruslař

Úloha ještě nedávno Vernerovi nejbližší. Představil se na ledě při zahajovacím ceremoniálu, objeví se i při exhibici. „Ale jen v menší roli, natáhl jsem si vazy v koleni při exhibici v Litvě,“ vysvětluje Verner, proč se od něj teď žádná skokanskou show nedá čekat. „Není to nic katastrofického, ale bolí to jako čert. Paní fyzioterapeutka mi oznámila, že bych měl dělat něco pro sebe. Takže mě čeká návrat do posilovny a tělocvičny,“ plánuje.

Reklama