Hlavní obsah

Berdych na úvod s Wawrinkou

Po duelu Štěpánek - Federer se na taraflexovém dvorci v Sazka aréně proti sobě postaví Tomáš Berdych a Stanislas Wawrinka. Český reprezentant vstoupí do zápasu jako favorit, což by chtěl potvrdit ziskem důležitého bodu.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí letos prožívá vůbec nejlepší sezonu své dosavadní kariéry. Na žebříčku ATP totiž poprvé v historii postoupil mezi Top 10, když v srpnu byl dokonce devátým hráčem světa. K tomuto úspěchu mu pomohl zisk jednoho titulu - soupeře nenašel v německém Halle. Semifinálovou účastí okořenil podniky v Mnichově a Monte Carlu.

Dnes však nebude hrát za sebe, ale za svou vlast. „Povrch nám vyhovuje, je bez problémů a já na sobě cítím, že forma stoupá,“ řekl pozitivně naladěný Berdych, který se s Wawrinkou utká podruhé v kariéře.

Premiérový souboj však zvládl lépe Stanislas Wawrinka, který Berdycha porazil před dvěma lety na antuce v Římě. Aktuálně 44. hráč světa, si letos na Australian Open poranil koleno a kvůli tomu si nezahrál více jak tři měsíce. Do hry se vrátil na začátku května na turnaji ATP Masters v Římě, kde však vypadl hned v prvním kole se Španělem Montanesem. Poté sedmkrát nedošel dál než do druhého kola, což se mu podařilo pouze jedenkrát - na Roland Garros.

Reputaci po nepříliš povedeném období si rodák z Lausanne nadmíru spravil na začátku července ve Stuttgartu, kde vyřadil například Guillerma Caňase nebo Argentince Chelu, a až ve finále ho zastavil Rafael Nadal. V Praze rozhodně nechce hrát pouze druhé housle a společně s Federerem má jasný cíl - baráž zvládnout úspěšně.

Myslíte si, že český hráč dnes Wawrinkovi vrátí porážku z roku 2005 a potvrdí své postavení v žebříčku ATP? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.40. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte momentální formě a kvalitě Švýcara, využijte kursu 2.52.

Reklama